WK Roeien 2016 Rotterdam

Het is pas bekend gemaakt in het augustus 2012. Het WK Roeien zal in 2016 plaatsvinden in Rotterdam (Willem-Alexander Baan). De Internationale Roeifederatie (FISA) heeft het heugelijke nieuwe bekend gemaakt tijdens de huidige WK in Bulgarije. Overigens zijn de wereldkampioenschappen ook al toegekend aan Amsterdam in 2014.

Blij met de toekenning van het WK roeien 2016 in Rotterdam

"We zijn erg blij met de toekenning van de organisatie van het WK 2016 aan Rotterdam,” zegt KNRB-directeur Monica Visser. “De Nederlandse roeiwereld heeft in 2011 haar organisatietalent bewezen tijdens de WK onder 23 en bereidt nu het WK 2014 voor dat in Amsterdam plaats zal vinden. Met het organiseren van wereldkampioenschappen in Nederland willen we de roeisport bij een breder publiek onder de aandacht brengen en hen inspireren om in de boot te stappen. Onze ambitie is dat roeien in Nederland een nationale sport wordt. We leveren met het WK bovendien een belangrijke bijdrage aan de internationale profilering van Nederland in het kader van het Olympisch Vuur 2028.”

Willem-Alexander Baan de nieuwe parel voor Rotterdam

De hele wereld kan komen kijken naar de helemaal nieuwe Willem-Alexander Baan, de nieuwe parel van de Rotterdam sportstad. In 2014 hoopt men ook dat er al op de banen al worden geroeid tijdens de European Universities Games. (Sportwethouder) Antoinette Laan van Rotterdam, “Het is fantastisch dat zo’n groot internationaal evenement als de World Junior & Senior Championships hier in Rotterdam gaat plaatsvinden."

Wereldkampioenschappen roeien

De wereldkampioenschappen roeien is een jaarlijks georganiseerde roeiwedstrijd door de FISA. Het eerste WK vond plaats in Luzern in 1962 en in de beginjaren was het een vierjaaarlijks evenementen. Sinds 1974 is het een jaarlijks toernooi. Tijdens een interantionaal Olympisch jaar worden overigens alleen bepaalde afstanden en varianten geroeid die niet in het Olympisch nummer voorkomen. 

WK roeien in Amsterdam 2014 en Rotterdam 2016

Post your comment

ShirtsofHolland