WK Roeien 2016 Amsterdam Bosbaan

Het WK Roeien zal in 2014 worden gehouden in Amsterdam  (Bosbaan). Medio 2012 is het oranje comité begonnen met de voorbereidingen van dit spannende evenement in 2014. Ook leuk is dat hetzelfde WK roeien in 2016 wordt gehouden in Rotterdam. Goed gedaan WK comité! (Twitter link naar @WKroeien)

Klaar voor de start: WK roeien 2014 in Amsterdam

De Internationale Roeifederatie (FISA) stemde bijna unaniem voor Amsterdam. Daarmee is toch wel een droom van zowel Amsterdam als de KNRB in vervulling gegaan. Maurice Leeser, directeur van de KNRB in 2009, is dan ook ontzettend trots op dit succes.

De bosbaan roeibaan in Amsterdam

In 2011 vonden de WK onder 23 jaar al plaats in Nederland en in 2014 is Amsterdam dus de gastheer voor de mondiale titelstrijd. 'We hopen hiermee de roeisport bij een breder publiek onder de aandacht te brengen en mensen te inspireren om in de boot te stappen', reageerde Monica Visser, directrice van de Nederlandse roeibond. 'Daarnaast leveren we een belangrijke bijdrage aan de profilering van Nederland in het kader van Olympisch Vuur 2028.'

Wereldkampioenschappen roeien sinds 1962

De wereldkampioenschappen roeien is een jaarlijks georganiseerde roeiwedstrijd door de FISA. Het eerste WK vond plaats in Luzern in 1962 en in de beginjaren was het een vierjaaarlijks evenementen. Sinds 1974 is het een jaarlijks toernooi. Tijdens een interantionaal Olympisch jaar worden overigens alleen bepaalde afstanden en varianten geroeid die niet in het Olympisch nummer voorkomen. 

WK roeien in Amsterdam 2014 en Rotterdam 2016

Post your comment

ShirtsofHolland