Oranjecamping Olympische Spelen

Net als het Holland Heineken House is ook de Oranjecamping inmiddels een begrip geworden. Natuurlijk kennen we ze van het EK en het WK voetbal, maar ook bij de Olympische Spelen in Londen was de Oranjecamping volop in het nieuws. Ruim 3000 Nederlanders hebben gedurende de Olympische Spelen de nacht doorgebracht op de camping.

Oranje sfeer

Maar de Oranjecamping is veel meer dan alleen een grasveld met tentjes. We hebben zelf een rondleiding gekregen op het terrein. Op een apart gedeelte stonden tientallen oranje leeuw-tentjes, er waren glamping hutten met eigen badkamer, je kon je eigen tent opslaan en ga zo maar door. Maar eigenlijk is het veel meer dan alleen een camping. Het is een ontmoetingsplek van oranje fans. Met op het terrein een feesttent, winkels, catering, TV-schermen en ga zo maar door. Er heerste echt een super sfeer. De NS zorgde voor OV-fietsen (1000 stuks!), de ANWB was aanwezig om banden te plakken en de oranje stoet auto's van de OranjeTrophy hadden ook hun bivak opgeslagen. De lokale slager was bezig met de voorbereiding van de bbq, met een zwijn aan het spit zou dat wel goed komen.

Oranjecamping Brazilie

Een van de initiatiefnemers, Joris, vertelde ons dat de sfeer tijdens een Olympische Spelen echt wel anders is dan tijdens het EK of WK voetbal. Tijdens de OS zijn toch veel mensen naar de diverse wedstrijden toe, waar dat bij het voetbal niet is. Dan is de Oranjecamping gelijk ook de feestlocatie. Terwijl bij de Olympische Spelen juist de avonden veel meer sfeer hebben. We hebben ook nog even kort gesproken over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en het WK voetbal in Brazilie. Of ShirtsofHolland niet een mooie partner zou kunnen zijn voor de Oranjecamping. 

Tentjes op de Oranje CampingNS bus naar de oranje camping en HHH

Post your comment

ShirtsofHolland