Olympische Spelen 2016 Brazilie

Wat een feest voor Brazilie. In 2014 het WK voetbal en in de 2016 de Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade in in Rio de Janeiro. Het zal nu de 28e editie worden van de olympische spelen, die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Nooit eerder werden er Olympische Spelen in Zuid-Amerika gehouden.

De keuze is gevallen op: Brazilie, Rio de Janeiro

Eerder in 2009 was het tijdens de stemming op het IOC-congres in Kopenhagen erg spannend. Nadat in eerdere weken Chicago en respectievelijk Tokio afvielen, bleven Spanje met Madrid en Rio de Janeiro in Brazilienog over. Met 66 stemmen versloeg Rio de Janeiro met voldoende afstand de Spaanse hoofdstad, die 32 stemmen kreeg. Wat een feestvreugde toen de uiteindelijke winnaar bekend werd gemaakt. 

Leuk om te noemen is dat zowel golf en rugby als nieuwe sport worden toegelaten tot de Olympische Arena.

Het logo en de mascotte van de Olympisch Spelen

Op 31 december 2010 werd het logo gespresenteerd. Het bestaaat uit drie poppetjes in de kleuren van de Braziliaanse vlag die op een mooie manier met elkaar verbonden zijn. Dit is voor de Brazilianen het teken van samenzijn tijdens de Spelen. Daaronder staan de woorden Rio 2016 en daaronder de bekende olympische ringen. 

Geschiedenis van de Olympiade

De eerste Spelen vonden plaats in Athene waarbij destijds 241 sporters uit 14 landen actief waren. Tegenwoordig zijn de zomerspelen uitgegroeid tot een evenement waaraan 10.942 sporters deelnemen uit maar liefst 204 landen. Zo wordt er gestreden in 26 sporten (en nu dus nog meer), die uiteenvallen in 36 disciplines. De Olympische sporten worden bepaald door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het Olympic Park zal gedurende het evenement dienen als hoofdlocatie van de Zomerspelen.

Logo Olympische Spelen BrazilieJudo tijdens de Olympische Spelen

Wat draag ik tijdens de Olympische Spelen?

Bent u nog nooit op de olympische spelen geweest? Dan adviseren wij ten eerste dat het wel goed komt. Werkelijk iedereen draagt verschillende kleding. Van volledig oranje tot gewoon een mooi wit overhemd met een speldje. Het is wel leuk om in het feestgedruis mee te doen. Dus een normaal broek of rok met daaarbovenop een typisch Nederlands of Olympisch shirt of overhemd. Een petje, sjaal of hoed kleedt het dan helemaal af. Denk ook vooral aan goede loopschoenen en een rugzak om bijvoorbeeld bij slecht weer of juist goed weer om te kleden. Feit is nu eenmaal dat het olympische terein ontzetten groot is. En je bent soms wel een uur tot twee uur onderweg. Als het weer dan ineens omslaat is het niet fijn om te rillen op de tribune of je kapot te zweten. Een overhemd dat je open en dicht kkunt kopen, of waar je de mouwen van kunt opstropen is dan vaak wel ideaal. Conclusie: mooie oranje kleding, waar je alle kanten mee op kunt. En vooral genieten. 


Post your comment

ShirtsofHolland