Nederlands Elftal EK Shirt

Het Nederlands Elftal uitshirt voor Euro 2012 is officieel bekend gemaakt door teamkledingsponsor Nike en de KNVB op een speciaal georganiseerd event in de Bijenkorf in Amsterdam. Van Der Wiel en Sneijder presenteerden daar het nieuwe zwarte uitshirt. In dit voetbalshirt speelt het Nederlands Elftal de uitwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2012, de uitwedstrijden tijdens het EK 2012 en de kwalificatie en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014 in Brazilie.

Design van het Nederlands Elftal EK Shirt

Het Nederlands Elftal uitshirt 2012-2013 is overwegend zwart en heeft het een strak design. Het voetbalshirt bevat verder een ronde zwarte kraag en een oranje vlak, van de rechter schouder tot de rechterborst loopt. In dit vlak staat de zwarte swoosh van Nike en onder dit vlak staat het nummer van de spelers van het Nederlands Elftal. De andere borst bevat het logo van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Nieuwe meesters in de kraag

Verder staat in de binnenkant van de kraag ''Nieuwe Meesters'' en zijn de binnenkant van de mouwen bovendien oranje. Nieuwe Meesters verwijst naar de creativiteit en ambachten van de bekende Nederlandse kunstenaars uit de zeventiende eeuw, zoals Rembrandt, van Gogh en Vermeer. Het Nederlands Elftal Euro 2012 tenue heeft een zwarte voetbalbroek en oranje accenten. De kousen van het tenue zijn bovendien zwart. Check hieronder de foto's van het nieuwe Nederlands Elftal uittenue 2012-2013.

Hoe zal het Euro 2016 EK shirt eruit zien?

En hoe zal het EK shirt voor het EK in Frankrijk er in 2016 uit zien? Dat de basis oranje is mag duidelijk zijn. Als je kijkt naar de tenues uit het verleden, dan zijn met name wit en zwart complementerende kleuren geweest. Ook heeft de oranje leeuw door de jaren heen een metamorfose ondergaan. Van retro oranje tot aan een geborduurde batch met alleen de zwarte KNVB leeuw.

Nederlands elftal EK shirt 1988EK meiden in EK kleding

Post your comment

ShirtsofHolland