Nederland shirt

U zoekt een typisch Nederlands shirt? Een mooie uitdaging, want de definitie van typisch is best lastig. Ieder jaar weer overstromen de winkels met allerlei oranje prullaria van oranje polo's, oranje hoeden en oranje broeken tot volledige oranje maatpakken. Altijd lastig wat te kiezen. Grijp je weer naar dat oude kloffie of schaf je dit jaar iets moois en unieks aan?

Een Oranje Nederland Shirt

Het EK of WK voetbal is weer begonnen. Of het is Koninginnedag, of de Olympische spelen starten. What to wear? De kleur oranje is van oudsher een nationale Nederlandse of Hollandse kleur. Tegenwoordig is het steeds meer mode om een uniek en stijlvol overhemd of zelfs een maatpak te dragen. Tijdens de Olympische Spelen kwam het oranje gevoel weer helemaal boven en werd duidelijk dat een overhemd of shirt (ook door de Olympische athleten) met verve werd gedragen.

Een uniek en stijlvol overhemd?

Denk ook eens aan een  uniek en stijlvol, 100% katoenen overhemd als shirt, met bijvoorbeeld een rood-wit-blauwe bies in de boord en afgewerkt met oranje stiksels en typisch Hollandse details zoals een schitterend geborduurde leeuw. Dit is toch ideaal voor het EK en WK voetbal, vaderdag, olympische spelen en allerlei oranje evenementen. De pasvorm is licht getailleerd, Modern Fit met een modieuze ‘Italian spread’ boord.

Oranjegekte of oranjekoorts pas sinds 1974

Oranjegekte of Oranjekoorts is een verschijnsel dat zich soms ineens voordoet onder grote delen van de Nederlandse bevolking. Denk aan belangrijke internationale voetbalwedstrijden waarbij Nederland vertegenwoordigd is en bij Koninginnedag. Je ziet iedereen ineens oranje kleding dragen, zoals oranje T-shirts,shirts, petjes, sjaals, het oranje verven van het hoofdhaar, en het versieren van muren, kamers, huizen en zelfs straten met oranje versierselen zoals slingers en vlaggen. Eigenljk is dit pas begonnen na het wereldkampioenschap voetbal van 1974, toen in oranje uitgedorste fans het nationale team achterna reisden.

Mooi oranje shirt voorbeeldEen uniek oranje shirt met een biertje erbij

Post your comment

ShirtsofHolland