Koningsdag Kleding

Koningsdag Kleding Koningsdag Kleding

De mooiste Koningsdag kleding op één pagina verzameld. Stijlvol oranje Koningsdag overhemden en oranje Koningsdag T-shirts waarmee je er verzorgd uitziet, die van goede kwaliteit zijn én heerlijk zitten. Speciaal voor Koningsdag: de mooiste Koningsdag kleding. Kies voor de stijlvolle oranje Koningsdag overhemden en oranje Koningsdag T-shirts van ShirtsofHolland: heerlijke Koningsdag kleding voor de oranje liefhebber – op werk en privé. Lees meer...

Filters (1)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters (1)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Koningsdag Kleding

De mooiste Koningsdag kleding op één pagina verzameld. Stijlvol oranje Koningsdag overhemden en oranje Koningsdag T-shirts waarmee je er verzorgd uitziet, die van goede kwaliteit zijn én heerlijk zitten. Speciaal voor Koningsdag: de mooiste Koningsdag kleding. Kies voor de stijlvolle oranje Koningsdag overhemden en oranje Koningsdag T-shirts van ShirtsofHolland: heerlijke Koningsdag kleding voor de oranje liefhebber – op werk en privé.

Piekfijne Koningsdag kleding

Geen goedkoop kleding waar je al snel in staat te zweten. Maar kwalitatief hoogstaande Koningsdag kleding dat er verzorgd uitziet, van excellente kwaliteit is (100% premium katoen) én lekker zit. Heerlijk Koningsdag kleding speciaal voor het feestje in april.

Koningsdag kleding: stijlvolle overhemden met een geborduurde leeuw

Heerlijke Koningsdag kleding in de vorm van stijlvolle overhemden met een rood-wit-blauwe bies in de boord, afgewerkt met oranje stiksels en typisch Hollandse details zoals een schitterend geborduurde leeuw. Ideaal voor Koningsdag en allerlei oranje evenementen. De pasvorm is licht getailleerd, Modern Fit met een modieuze ‘Italian spread’ boord. ShirtsofHolland overhemden zijn verkrijgbaar in de basiskleuren schitterende oranje, zuiver wit en stijlvol donkerblauw.

Koningsdag kleding: heerlijke T-shirts van uitstekende kwaliteit
De beste Koningsdag kleding in de vorm van heerlijke T-shirts gemaakt van het allerbeste katoen (lekker zacht) met een schitterende gedrukte leeuw op de borst. De T-shirts zijn licht getailleerd met een uitstekende pasvorm en voelen heerlijk aan. Het beste T-shirt voor Koningsdag. Beschikbaar in de kleuren oranje, wit en blauw. Geperfectioneerde Koningsdag kleding met een lichte stretch dat zich heerlijk om je lichaam voegt. Op de borst een mooie leeuw. De T-shirts zijn voorgewassen en voorgekrompen

100% kwaliteitskleding voor Koningsdag
We garanderen een uitstekende kwaliteit en een prettige pasvorm. Al onze Koningsdag kleding is gemaakt van 100% kwaliteit katoen. Wij staan voor persoonlijke service en een mooi oranje festijn!

Geschiedenis van Koningsdag

De regering vond dat we een nieuwe nationale feestdag nodig hadden die ons het gevoel zou geven dat we een eenheid zijn in Nederland. We vieren het voor het eerst op 31 augustus 1885, de 5de verjaardag van prinses Wilhelmina. Toen noemde we het nog Prinsessendag. Dat veranderde nadat het koningin Wilhelmina werd in 1890 en het Koninginnedag werd. Dit werd 50 jaar lang op 31 augustus gevierd als feestdag.

Toen Juliana koningin werd in 1948 vierden we Koninginnedag voortaan op haar verjaardag 30 april. Beatrix werd koningin op 30 april 1980. Ze heeft toen gekozen om Koninginnedag niet op haar eigen verjaardag te vieren, maar de verjaardag van haar moeder aan te houden. De verjaardag van Beatrix viel op 31 januari en dat is midden in de winter.

Het zou dus kunnen zijn dat mede daardoor is gekozen om het op 30 april te houden. Willem-Alexander is geboren op 27 april 1967 en werd benoemd tot koning op 30 april 2013. Sindsdien heet het feest Koningsdag en vieren we het op 27 april.

Koningsdag wordt sinds 2014 gevierd op de verjaardag van staatshoofd Willem-Alexander, 27 april, behalve wanneer dit op een zondag is. In dat geval is het een dag eerder, zoals direct in het eerste jaar het geval was. De volgende keer is in 2025.[1][2][3] De voorloper van Koningsdag, Koninginnedag, werd evenzo gevierd op zaterdag 29 april als 30 april een zondag was

Hoe wordt Koningsdag gevierd?

Op Koningsdag worden altijd allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Vroeger nam de koninklijke familie niet deel aan alle activiteiten. Koningin Juliana begon de traditie dat het volk langs kon komen bij het Paleis Soestdijk. Daar stond de koninklijke familie en konden mensen bloemen en geschenken aanbieden. Koningin Juliana zorgde ervoor dat Koninginnedag een officiële vrije dag werd. Koningin Beatrix reisde op Koninginnedag met haar familie twee gemeentes af en deed mee aan de activiteiten. Tijdens Koningsdag is er een vrijmarkt en zijn er optochten, festivals en allerlei optredens.

Welke kleding dragen we op Koningsdag?

Waarom wordt de kleur oranje gekozen? Dit is omdat het de nationale kleur is van Nederland. Tijdens Koningsdag dost iedereen zich uit in oranje Koningsdag kledij. We komen aan de kleur oranje door de achternaam van onze Koningin: Oranje Nassau. Lang geleden werd er een stuk land overgenomen dat het Franse prinsdom Orange in hun bezit had. Aan dit prinsdom zat de titel Prins van Oranje. Deze titel werd overgenomen van vader op zoon. Later werd het stuk land overgenomen door Willem van Nassau ofwel Willem van Oranje. Hij wordt gezien als stamvader van het Huis van Oranje Nassau.

De naam Prins van Oranje werd doorgegeven en zo noemen we Willem-Alexander ook wel Prins van Oranje. Hierdoor is de kleur oranje als nationale kleur gekozen en wordt dit gebruikt bij onder andere sportevenemten en Koningsdag. Er zijn daarom op Koningsdag vele oranje artikelen en zoals petten, pruiken, oranje overhemden en T-shirts en brillen. Iedereen draagt Koningsdag kleding. Straten zijn versierd met oranje slingers en vlaggen. Mensen gaan massaal de straten op en vieren Koningsdag, ieder op zijn eigen manier.

Bekijk de volgende Koningsdag Kleding pagina's online

Post your comment

ShirtsofHolland