Koningsdag T-shirts

Koningsdag T-shirts Koningsdag T-shirts

Stijlvol Koningsdag T-shirts van ShirtsofHolland. Heerlijke Koningsdag T-shirts waarmee je er verzorgd uitziet, die van goede kwaliteit zijn én heerlijk zitten. Speciaal voor Koningsdag: de mooiste Koningsdag T-shirts. Heerlijke Koningsdag T-shirts voor de oranje liefhebber – op werk en privé. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Koningsdag T-shirts

Stijlvol Koningsdag T-shirts van ShirtsofHolland. Heerlijke Koningsdag T-shirts waarmee je er verzorgd uitziet, die van goede kwaliteit zijn én heerlijk zitten. Speciaal voor Koningsdag: de mooiste Koningsdag T-shirts. Heerlijke Koningsdag T-shirts voor de oranje liefhebber – op werk en privé.

Piekfijne Koningsdag T-shirts
Geen goedkoop T-shirts waar je al snel in staat te zweten. Maar kwalitatief hoogstaande Koningsdag T-shirts die er verzorgd uitzien, van excellente kwaliteit zijn (100% premium katoen) én lekker zitten. Heerlijke Koningsdag T-shirts speciaal voor het feestje in april.

Heerlijke Koningsdag T-shirts van uitstekende kwaliteit
De beste Koningsdag T-shirts gemaakt van het allerbeste katoen (lekker zacht) met een schitterende gedrukte leeuw op de borst. De Koningsdag T-shirts zijn licht getailleerd met een uitstekende pasvorm en voelen heerlijk aan. Het beste T-shirt voor Koningsdag. Beschikbaar in de kleuren oranje, wit en blauw. Geperfectioneerde Koningsdag T-shirts met een lichte stretch dat zich heerlijk om je lichaam voegt. Op de borst een mooie leeuw. De T-shirts zijn voorgewassen en voorgekrompen.

100% kwaliteit T-shirts voor Koningsdag
We garanderen een uitstekende kwaliteit en een prettige pasvorm. Al onze Koningsdag T-shirts zijn gemaakt van 100% kwaliteit katoen. Wij staan voor persoonlijke service en een mooi oranje festijn! De pasvorm van de T-shirts is licht getailleerd en ze zijn verkrijgbaar in de basiskleuren oranje, wit en donkerblauw.

Koningsdag sinds 2014
Koningsdag wordt sinds 2014 gevierd op de verjaardag van staatshoofd Willem-Alexander, 27 april, behalve wanneer dit op een zondag is. In dat geval is het een dag eerder, zoals direct in het eerste jaar het geval was. De volgende keer is in 2025. De voorloper van Koningsdag, Koninginnedag, werd evenzo gevierd op zaterdag 29 april en 30 april als het een zondag was.

Hoe wordt Koningsdag gevierd?

Op Koningsdag worden altijd allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Iedereen dost zich uit in allerlei kleurrijke Koningsdag T-shirts. Vroeger nam de koninklijke familie niet deel aan alle activiteiten. Koningin Juliana begon de traditie dat het volk langs kon komen bij het Paleis Soestdijk. Daar stond de koninklijke familie en konden mensen bloemen en geschenken aanbieden. Koningin Juliana zorgde ervoor dat Koninginnedag een officiële vrije dag werd. Koningin Beatrix reisde op Koninginnedag met haar familie twee gemeentes af en deed mee aan de activiteiten. Tijdens Koningsdag is er een vrijmarkt en zijn er optochten, festivals en allerlei optredens.

Waarom dragen we oranje shirtjes op Koningsdag?

Waarom wordt de kleur oranje gekozen? Dit is omdat het de nationale kleur is van Nederland. Tijdens Koningsdag dost iedereen zich uit in oranje Koningsdag kledij zoals Koningsdag T-shirts en overhemden. We komen aan de kleur oranje door de achternaam van onze Koningin: Oranje Nassau. Lang geleden werd er een stuk land overgenomen dat het Franse prinsdom Orange in hun bezit had. Aan dit prinsdom zat de titel Prins van Oranje. Deze titel werd overgenomen van vader op zoon. Later werd het stuk land overgenomen door Willem van Nassau ofwel Willem van Oranje. Hij wordt gezien als stamvader van het Huis van Oranje Nassau.

De naam Prins van Oranje werd doorgegeven en zo noemen we Willem-Alexander ook wel Prins van Oranje. Hierdoor is de kleur oranje als nationale kleur gekozen en wordt dit gebruikt bij onder andere sportevenemten en Koningsdag. Er zijn daarom op Koningsdag vele oranje artikelen en zoals petten, pruiken, oranje overhemden en T-shirts en brillen. Iedereen draagt Koningsdag T-shirts. Straten zijn versierd met oranje slingers en vlaggen. Mensen gaan massaal de straten op en vieren Koningsdag, ieder op zijn eigen manier.

Stijlvol Koningsdag T-shirts van ShirtsofHolland. Heerlijke Koningsdag T-shirts waarmee je er verzorgd uitziet, die van goede kwaliteit zijn én heerlijk zitten. Speciaal voor Koningsdag: de mooiste Koningsdag T-shirts.

Post your comment

ShirtsofHolland