Koningsdag

Sinds de kroning van Willem Alexander vieren we op 27 april Koningsdag. Dat is de verjaardag van Willem Alexander. Geen koninginnedag meer, maar Koningsdag. Het programma voor Koningsdag is wel wat gemoderniseerd ten opzicht van het programma van Koninginnedag. 

Moderner programma op Koningsdag

Koning Willem Alexander wil graag een iets moderner gezicht geven aan Koningsdag. Opvallend is de terugkeer van het defilé. Toen koningin Juliana aan de troon was, was het defile een standaard programma-onderdeel. Willem Alexander brengt het defile dus weer terug in het programma van Koningsdag. Het moet een 'grande parade'worden met ruimte voor allerlei sporten, culturen en verenigingen. De precieze invulling van deze grande parade zal elk jaar weer opnieuw bekeken worden. Afgaande op het programma rondom de kroning van Willem Alexander, mogen we verwachten dat muziek een centrale rol zal innemen. Diverse artiesten, waaronder Armin van Buuren, brachten een ode aan de nieuwe koning. 

Koningsdag blijft als Koninginnedag

De koning blijft, net als zijn moeder Beatrix deed toen ze koningin was, het land in gaan. Hij gaat echter niet meer naar twee gemeenten, maar naar 'één met een centrumfunctie voor de streek'. Die stad krijgt de kans zichzelf én de streek optimaal te presenteren. Naast het defilé wordt, net als de afgelopen jaren op Koninginnedag, een stadswandeling gemaakt om „zoveel mogelijk mensen uit de stad en streek te ontmoeten”. „Dat vertrouwde element houden we graag vast”, zei hij.

Koningsdag

 

Het enige echte originele Koningsdag overhemd

Speciaal voor koningsdag heeft ShirtsofHolland het Koningsdag-overhemd gemaakt. Een stijlvol overhemd (in de kleuren oranje, wit en donkerblauw) met diverse oranje details zoals een geborduurde oranje leeuw, oranje knoopsgaten en een rood wit blauwe bies. Gemaakt van 100% katoen, licht getailleerd met een modieuze Italian spread boord. Echt een stijlvolle oranje eye-catcher. Zelfs tijdens de kroning van Willem Alxander droeg Paul de Leeuw het donkerblauwe overhemd live op TV vanuit Ahoy.

 

En het enige echte originele koningsdag T-shirt

Naast de stijlvolle oranje overhemden heeft ShirtsofHolland ook luxere oranje T-shirts ontwikkeld. Gemaakt van 200 grams Amerikaans katoen, waardoor het T-shirt van uitsekende kwaliteit is en dus langer mee gaat. Het Oranje T-shirt heeft een trotse Oranje leeuw op de borst. Het shirt is licht getailleerd en is verkrijgbaar in de kleuren oranje, wit en donkerblauw.

 

 

 

 

Post your comment

ShirtsofHolland