Koninginnenacht - het nachtelijke feest voor Koninginnedag

Koninginnenacht in Amsterdam is de perfecte opwarmer voor een swingend feest de dag erna. De hele stad loopt op 29 april al warm. Een aanrader is de viering van Konninginnenacht op het op het Amstelveld. Maar verschiet niet je kruid, want de volgende ochtend begint de heerlijke zonnige? Koninginnedag.

Partijen en feesten op Koninginnenacht

Op Koninginnenacht in Amsterdam vinden op verschillende locaties de leukste en gezelligste feesten plaats. Een aantal hiervan zijn gratis toegankelijk, voor de anderen moet je een kaartje hebben. Verder worden er ook in verschillende café's en clubs feesten georganiseerd waar je de hele nacht de verjaardag van Koningin Beatrix kunt inluiden.

Feesten de stad uitgejaagd?

Lekker uitbrakken na je koninginnenacht? Op koninginnedag is genoeg te doen! Ook al zijn de meeste feesten de stad uit gejaagd zijn er nog genoeg feesten over om lekker uit je dak te gaan. In Utrecht en Den Haag is het traditioneel druk tijdens Koninginnenacht. Op verschillende festival spelen tientallen bands op vijf podia. Volgens de politie is de sfeer "ontspannen en gezellig" te noemen.

Utrecht en Den Haag

Ook in Utrecht is het op verschillende plaatsen erg druk, vooral bij buitenpodia. Vorige jaren is het Domplein wel eens afgesloten vanwege de drukte. Het beleid van de gemeente is wel dat het tijdens Koninginnenacht vanaf 01.00 rustig moet zijn. De beroemde vrijmarkt opent de deuren dan ook om 12.00 exact. Heerlijk om een biertje te drinken gevolgd door het afstruinen van alle kraampjes samen met je lief.

Uniek en stijlvol. Maar wat trek jij aan op Koninginnenacht?

Daar gaan we dan. De avond der avonden, maar wat trek je aan. De moderne jonge man hult zich steeds vaker in een mooi en stijlvol oranje overhemd. Natuurlijk wel met Nederlandse en oranje franje. Oranje polo's, oranje shirts en oranje hoedjes - nieuw in het assortiment is het oranje oerhemd. Bijvoorbeeld bedrukt of geborduurd met een mooie oranje nederlandse leeuw. Ben jij de hipste dancer at the party??

Koninginnenacht feestjeFeest van boven gefotografeerd op Koninginnenacht

Post your comment

ShirtsofHolland