Koninginnedag Amsterdam

Koninginnedag Amsterdam is sinds jaren iets anders. Kleiner, intiemer, een feest voor de hele stad. Er kwamen jaarlijks zo'n 800.000 bezoekers naar het centrum van Amsterdam maar in verband met de veiligheid heeft de gemeente het aantal bezoekers in 2012 beperkt tot 60.000. Grotere (dance)feesten werden daarom buiten het centrum gehouden.

Vrijmarkten Koninginnedag Amsterdam

Meestal beginnen de vrijmarkten op Koninginnedag Amsterdam op 30 april om 6.00 uur ’s ochtends die praktisch over het hele centrum plaatsvindt, maar het leukste is rond de grachten. Deze markt duurt tot 20.00 uur 's avonds. Vanaf de middag vind je werkelijk overal activiteiten en evenementen. Een aanrader is de wijk de Pijp. Rondom het Marie Heineken plein vind je lokale ondernemers die deze dag aangrijpen om de menigte van lekkere hapjes en drankjes te voorzien. Andere leuke feestlocaties zijn het Olympisch Stadion, Amstelveld, Noordermarkt, Thorbeckeplein, Westerpark, Weteringplantsoen, de Jordaan en de DSM Vrijhaven (Amsterdam Noord). Op de Dam vindt tijdens Koninginnedag traditioneel een kermis plaats.

Kinderactiviteiten Koninginnedag in Amsterdam

Voor de kids is zijn er speciale zones gereserveerd op Koninginnedag Amsterdam, zodat zij volop de ruimte hebben om hun spulletjes te verkopen tijdens de vrijmarkt. Het gaat om de volgende gebieden:

  • Gehele Vondelpark
  • Leliegracht aan de even zijde (tussen de nrs. 42 en 58)
  • Amstelveld (meestal tot rond 14.00 uur)
  • Frederiksplein op het plantsoen gelegen bij de Falckstraat
  • Sint Antoniesluis (tot de rijbaan van de auto’s)

Bereikbaarheid Amsterdam

Ieder jaar is vervoer een aandachtspunt als je Koninginnedag in Amsterdam wil vieren. Ook al verwacht de gemeente dit jaar minder bezoekers, probeer de binnenstad met de auto te mijden en reis met het openbaar vervoer. Door werkzaamheden aan de metrotunnel en het station van Amsterdam Centraal wordt het snel té druk op het station. Het is dan ook slim station Amsterdam Centraal te vermijden. Een goed alternatief is Amsterdam Zuid. Ook reis je beter vóór 12.00 uur naar Amsterdam. Toch met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan bij voorkeur op een van de P+R terreinen aan de rand van de stad met aansluitend vervoer naar het centrum. Bekijk alle informatie over parkeren in Amsterdam.

Stijlvolle oranje overhemden

Stijlvolle, 100% katoenen overhemden met een rood-wit-blauwe bies in de boord en mooi afgewerkt met oranje stiksels en typisch Hollandse details zoals een schitterend geborduurde leeuw. Ideaal voor Koninginnedag Amsterdam, EK, WK en Olympische Spelen. De pasvorm is licht getailleerd, Modern Fit met een modieuze ‘Italian spread’ boord. ShirtsofHolland overhemden zijn verkrijgbaar in zuiver wit, stijlvol donkerblauw en schitterend oranje.

Koninginnedag AmsterdamStijlvolle kleding voor Koninginnedag

Post your comment

ShirtsofHolland