Kleding Olympische Spelen

De Olympische Zomerspelen, het grootste sportevenement ter wereld, worden gehouden in de zomer. Afgelopen keer in London van 27 juli 2012 tot en met 12 augustus 2012. De Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade zullen in 2016 worden gehouden in Rio de Janeiro in Brazilië. De Zomerspelen worden al sinds 1896 georganiseerd en beleeft in 2012 zijn 27e editie.

Geschiedenis van de Olympische Spelen

De eerste Spelen vonden plaats in Athene waarbij destijds 241 sporters uit 14 landen actief waren. Tegenwoordig zijn de zomerspelen uitgegroeid tot een evenement waaraan 10.942 sporters deelnemen uit maar liefst 204 landen.

Zo wordt er gestreden in 26 sporten, die uiteenvallen in 36 disciplines. De Olympische sporten worden bepaald door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). In tegenstelling tot de Spelen in 2008, behoren honkbal en softbal niet meer tot de Olympische Sporten.

Het Olympic Park zal gedurende het evenement dienen als hoofdlocatie van de Zomerspelen 2012. Het Olympic Park ligt in Stratford en hier bevindt zich ook het Olympisch dorp en het centrale Olympisch Stadion. De sporten zullen afgewerkt worden in diverse sportstadions.

Mooie oranje kleding, overhemden of shirts

Voor een mooi en groot evenement als de olympische spelen dossen de Nederlandse supporters zich iedere keer weer in het oranje. Oranje overhemden, oranje polo's, oranje jasjes en zelfs hele oranje pakken. Voor de stijlvolle heren en dames zijn tegenwoordig olympische overhemden in zwang. Het heeft een mooie en vooral professionele uitstraling. Voor jet het weet wordt je aangesproken met 'ben jij een atleet op de olympische spelen'? Wat één van de heren overkwam in London 2012.

Zeker in landen waar het warm is wordt aangeraden om 100% katoenen overhemden te vinden. Bijvoorbeeld een overhemd met een typisch Hollandse details zoals oranje knopen, een geborduurd leeuwtje of vergelijkbaar. 

Olympische spelen - wat doe ik aan?

Bent u nog nooit op de olympische spelen geweest? Dan adviseren wij ten eerste dat het wel goed komt. Werkelijk iedereen draagt verschillende kleding. Van volledig oranje tot gewoon een mooi wit overhemd met een speldje. Het is wel leuk om in het feestgedruis mee te doen. Dus een normaal broek of rok met daaarbovenop een typisch Nederlands of Olympisch shirt of overhemd. Een petje, sjaal of hoed kleedt het dan helemaal af. Denk ook vooral aan goede loopschoenen en een rugzak om bijvoorbeeld bij slecht weer of juist goed weer om te kleden. Feit is nu eenmaal dat het olympische terein ontzetten groot is. En je bent soms wel een uur tot twee uur onderweg. Als het weer dan ineens omslaat is het niet fijn om te rillen op de tribune of je kapot te zweten. Een overhemd dat je open en dicht kkunt kopen, of waar je de mouwen van kunt opstropen is dan vaak wel ideaal. Conclusie: mooie oranje kleding, waar je alle kanten mee op kunt. En vooral genieten. 

Drukte in de Holland Heineken HouseLuchtige kleding bij de Olympische Spelen

Post your comment

ShirtsofHolland