EK Voetbal shirts

EK Voetbal shirts EK Voetbal shirts

Het Europees kampioenschap voetbal (EK Voetbal) is het vierjaarlijkse Europees kampioenschap voor de sport voetbal. Het is net als de EK's voor andere sporten een toernooi tussen Europese landenteams. Door middel van voorrondes plaatsen landen zich, waarna in een maand tijd bepaald wordt welk landenteam het beste van Europa is. Lees meer...

Filters (1)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters (1)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

EK Voetbal shirts

Het Europees kampioenschap voetbal (EK Voetbal) is het vierjaarlijkse Europees kampioenschap voor de sport voetbal. Het is net als de EK's voor andere sporten een toernooi tussen Europese landenteams. Door middel van voorrondes plaatsen landen zich, waarna in een maand tijd bepaald wordt welk landenteam het beste van Europa is.

Het EK voetbal werd voor het eerst georganiseerd door de UEFA in 1960: Het Europees kampioenschap voetbal. Nederland nam toen niet deel vanwege het niet kwalificeren voor het eerste toernooi.

1988 was het Nederlands elftal present op een eindtoernooi (EK 1988). Na een moeizame groepsfase werd gastland West-Duitsland met 2-1 verslagen in Hamburg, waarna in de finale Nederland (voor de 2e keer) tegenover de Sovjet-Unie kwam te staan. Door doelpunten van Ruud Gullit en Marco van Basten en een gestopte strafschop van Hans van Breukelen won Nederland de UEFA EK wedstrijd met 2-0 en kroonde het elftal zich daarmee voor het eerst in de geschiedenis tot Europees kampioen- EK Voetbal kampioen van 1988.

Post your comment

ShirtsofHolland