Elke keer weer een verrassing waar Nike mee komt, qua ontwerp van het shirt van het Nederlands Elftal. Tijdens het EK voetbal in Polen en Oekraine in 2012 was er een hoop ophef over de kleur van ons uittenue. Kenners beweren dat als je in zwarte tenues speelt, je je ploeggenoten minder snel ziet als je in een oogwenk moet bepalen waar de bal naar toe moet. Of het waar is of niet, it does make sense... en gezien de slechte resultaten tijdens dat EK hopen we maar dat Nike voor het WK voetbal in Brazilie in 2014 goed naar de kenners heeft geluisterd.

WK 2014 Brazilie

Bij elk groot Oranje event als Koninginnedag of EK en WK voetbal zie je weer de meest gekke oranje kleding voorbij komen. Oranje pakken, oranje brulshirts, Oranje lederhosen, oranje overalls, niets is te gek. Het WK voetbal wordt in 2014 door Brazilie georganiseerd. In Brazilie wil je alleen niet in een oranje leeuwepak lopen. Veel te warm en behoorlijk opvallend. Om te voorkomen dat je niet wordt overvallen wordt de tip gegeven er niet teveel uit te zien als een toerist. Dat is toch lastig met opvallende oranje kleding. De standaard kledingoutfit in Brazilie is shorts, shirt en slippers.

Kledingadvies - WK VOETBAL SHIRTS

Nu is het natuurlijk niet zo dat elke Braziliaan de hele dag op slippers en in een t-shirt loopt. Als je in bijvoorbeeld Rio de Janeiro of Sao Paolo in het zakencentrum komt, dan zie je overal mannen in pak met overhemd of stijlvol shirt. Ook staan de Zuid Amerikanen bekend als een goed verzorgd volk, met veel aandacht voor kleding en uiterlijk. In de meeste uitgaansgelegenheden zie je dan ook volop goedgeklede mensen. In moderne shirts, stijlvolle overhemden en trendvolle kleding. En ook alle bekende modemerken zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Logo WK voetbal BrazilieRio 2014