De organisatie van het WK Hockey zoekt honderden vrijwilligers. Ben jij gek op hockey of ken je mensen die gek zijn van hockey? Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan het WK Hockey 2014 in Den Haag? Dan is de organisatie waarschijnlijk op zoek naar jou.

Vrijwilligers WK Hockey 2014 gezocht

Een evenement als het WK kan alleen maar succesvol worden als de organisatie een beroep kan doen op vele vrijwilligers. Het programma en wedstrijdschema van het WK Hockey is heel vol en divers. Per dag zijn er tijdens het WK Hockey 600 vrijwilligers nodig. Zijn zijn dan ook het visitekaartje van de KNHB en de gemeente Den Haag. Het is financieel niet haalbaar om alle benodigde handjes commercieel in te huren. Denk aan de vele benodigde verkeersregelaars bij het Kyocera Stadion, ballenjongens, vrijwilligers bij de kinderactiviteiten, vrijwilligers voor de op- en afbouw, vrijwilligers voor de hospitality etc.

vrijwilligers wk hockey 2014 aanmelden

Hoe kan ik me aanmelden als vrijwilliger voor het WK Hockey?

Heb je interesse om mee te helpen op het WK Hockey in Den Haag? Helemaal goed, dan is de KNHB en de gemeente Den Haag op zoek naar jou. Vanaf september 2013 vind je op de site van het WK Hockey een aanmeldformulier. Dit formulier kan je invullen. We vragen dan naar een aantal criteria en op basis daarvan wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Hoe oud moet je minimaal zijn, hoeveel dagen en uren moet je beschikbaar zijn als vrijwilliger etc. Omdat het WK zoveel vrijwilligers nodig heeft, streven we naar een perfecte match tussen jou en het soort vrijwilligerswerk dat nodig is.

Vrijwilliger op het WK Hockey, een unieke ervaring

Marco de Ridder, WK-ambassadeur van de Delftsche Hockey Club Hudito

"Meedoen als vrijwilliger biedt kansen, vooral voor de wat zwaardere functies. Je doet ervaring op en kan dit misschien zelfs doen in de vorm van een maatschappelijke stage. Iedereen krijgt na afloop een getuigschrift, dat is altijd leuk natuurlijk! Maar alleen al het meemaken van de wedstrijden, de sfeer en de feesten rondom zo’n WK, dat is toch uniek?”