Hoeveel landen doen er mee aan het WK Hockey? Hoe kunnen landen zich kwalificeren voor het WK Hockey? Zijn er al deelnemers bekend? Is het wedstrijdschema voor het WK al bekend? Wanneer zijn alle deelnemende hockeylanden aan het WK bekend? Lees er hier alles over. Van de makers van het Oranje WK Hockey overhemd.

Hoe kunnen landen zich kwalificeren voor het WK Hockey?

Nederland is als al zeker van plaatsing omdat het het wereldkampioenschap hockey organiseert. De overige deelnemers moeten zich in de loop van 2013 kwalificeren. De continentale kampioenen (Europa, PanAmerika, Azië, Oceanië en Afrika) hebben elk recht op één WK-plaats. De resterende WK-tickets gaan naar de landen die het hoogste eindigen in de halve finales van de Hockey World League (gespeeld in Rotterdam, Maleisië en Londen). De nummers 1 tot en met 3 van alle halve finales Hockey World League zijn zeker van het WK. Als een van hen daarna óók continentaal kampioen wordt, komt er daardoor een extra kwalificatieplaats vrij voor andere World League-deelnemers. Eind 2013 is pas definitief duidelijk welke landen zich geplaatst hebben voor de Rabobank Hockey World Cup 2014.

Deelnemende landen WK Hockey 2014

Inmiddels is ook de Hockey World League in Londen gespeeld en zijn er nog meer deelnemende landen aan het WK Hockey bekend. Bij de hockeydames waren Nederland, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea al gekwalificeerd tijdens de World Hockey League in Rotterdam. Inmiddels is het kwalificatietoernooi in Londen ook afgerond. De hockeylanden die zich daar hebben geplaatst voor het WK Hockey zijn bij de hockeydames Argentinie, Australie en Engeland.

Bij de hockeyheren hebben Nederland, Australie, Belgie en Nieuw-Zeeland zich reeds gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen.

Programma, kaartverkoop en wedstrijdschema WK Hockey

Tijdens het WK worden er 76 hockeywedstrijden gespeeld, in de poulefases worden er in totaal 6 hockeywedstrijden per dag gespeeld. De hockeyfinales bij de dames zijn op zaterdag 14 juni, bij de hockeyheren op zondag 15 juni. Op woensdagen worden er geen wedstrijden gespeeld, dat zijn rustdagen. De kaartverkoop voor het WK Hockey start op 1 juli. Dan kan je kaarten kopen voor de losse wedstrijden van het WK Hockey. De kaartverkoop van de passepartouts is al eerder gestart. Die passepartouts kosten tussen de 400 en 600 euro. De losse toegangskaarten kosten tussen de 15 en 50 euro. Voor de hockeyjeugd gelden aangepaste tarieven. Kaarten kopen voor het WK kan via het officiele verkoopkanaal van de KNHB, SeeTickets.