De eerste deelnemende landen aan het WK Hockey 2014 in Den Haag zijn bekend. De eerste deelnemende hockeylanden hebben hun plaats verdiend door hun hockeyprestaties op de World League Hockey afgelopen maand in Rotterdam. Eind 2013 zullen alle deelnemden hockeylanden aan het WK in 2014 in Den Haag bekend zijn. Lees hier alles over de reeds geplaatste hockeylanden.

Deelnemende landen WK Hockey 2014 dames

De eerste vier deelnemende landen die zich hebben geplaatst tijdens de World Hockey League zijn dus bekend. Dat zijn:

* Nederland

* Duitsland

* Nieuw Zeeland

* Zuid-Korea

Het Nederlands dameselftal is natuurlijk al automatisch geplaatst doordat Nederland het WK Hockey in 2014 organiseert. Dat geldt overigens ook voor het Nederlands heren hockeyteam. Het WK Hockey in 2010 was in Argentinie.Deelnemende hockeylanden bij de dames waren destijds Zuid-Afrika, China, India, Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, Nieuw-Zeeland, Argentinie, Zuid-korea, Japan en Australie. Bij de dames was toen de nieuwe wereldkampioen hockey Argentinie, dat in de hockeyfinale Nederland versloeg. Derde op het WK Hockey van 2010 werd Engeland.

deelnemende landen dames wk hockey 2014

Deelnemende landen WK Hockey 2014 heren

* Nederland

* Australie

* Belgie

* Nieuw-Zeeland

Het WK Hockey voor de heren is in 2010 gehouden in New Delhi, India. Deelnemende landen waren Australie, Duitsland, Nederland, Engeland, Spanje, Zuid-Korea, Argentinie, India, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Canada en Pakistan. Het brons op het WK in 2010 ging naar Nederland. Australie is in 2010 wereldkampioen geworden en Duitsland won het zilver op het WK Hockey van 2010.

deelnemende landen wk hockey 2014 den haag

Wanneer zijn de overige deelnemende landen aan het WK Hockey bekend?

Eind 2013 zijn de overige 16 landen bekend die deelnemen aan het wereldkampioenschap.De continentale kampioenen (Europa, PanAmerika, Azië, Oceanië en Afrika) hebben elk recht op één WK-plaats. De resterende WK-tickets gaan naar de landen die het hoogste eindigen in de halve finales van de Hockey World League (gespeeld in Rotterdam, Maleisië en Londen). De nummers 1 tot en met 3 van alle halve finales Hockey World League zijn zeker van het WK. Als een van hen daarna óók continentaal kampioen wordt, komt er daardoor een extra kwalificatieplaats vrij voor andere World League-deelnemers.