Oranje, natuurlijk! Als iemand vraagt wat voor kleding er nu weer moet worden gedragen op Koningsdag, dan is het enige goede antwoord oranje of een combinatie van de kleuren rood, wit en blauw. Want hoelang de traditie zich ook al voort zet, afwijken van onze liefde voor Nederland en de nationale kleur oranje, dat nooit!

Veranderingen op het gebied van Koningsdag kleding
Alhoewel we nooit afwijken van de traditie om het hele land oranje te kleuren op Koningsdag, zien we toch veranderingen in de kleding en verschillende trends die elk jaar weer voorbij komen. Zo zien we vaak voor vrouwen een nieuw soort jurkje verschijnen vlak voor Koningsdag of de start van een belangrijk toernooi van het Nederlands elftal.

Koningsdag kleding: wat draag ik dit jaar?

En ook voor mannen wordt er wel eens handig ingespeeld op de situatie door verschillende soorten merken. Als er zo’n nieuwe trend of kledingstuk is geïntroduceerd is het vaak een logische keuze om dit ook te dragen op Koningsdag. Maar hoe leuk deze trends ook zijn op het moment zelf, Nederland blijft altijd een groot fan van de klassieke Koningsdag kleding en accessoires.

Klassieke Koningsdag kleding en accessoires
Klassieke Koningsdag kleding, die kleding die je élk jaar weer voorbij ziet komen. De meeste mensen hebben standaard een klassiek Koningsdag kledingstuk in de kast liggen en deze komt elk jaar eind april weer goed van pas. Voorbeelden hiervan zijn een oranje shirt van het Nederlands elftal, een standaard oranje T-shirt zonder tekst of juist één met tekst.

Deze klassiekers worden vaak gecombineerd met oranje accessoires. Onder de klassieke Koningsdag accessoires vallen onder andere hoeden, zonnebrillen, slingers, pruiken, kronen, toeters, vlaggen en banners en dit alles in de kleuren oranje, rood, wit en blauw. Naast al deze accessoires is er nog één klassieker die wel boven alle anderen uit springt en dat is het vlaggetje op de wang aangebracht met schmink.

Koningsdag kleding: wat draag ik?

Koningsdag kleding voor formele gelegenheden
De meeste mensen zullen hun Koningsdag doorbrengen op straat of op een festival, gezellig feestend met vrienden want het is tenslotte een nationale feestdag. Veel mensen zijn dan ook vrij van werk en hebben hiervoor de kans. De wat minder gelukkige landgenoten onder ons moeten gewoon werken en dan kan je het niet maken om met een brulshirt op kantoor te verschijnen.

ShirtsofHolland heeft een collectie stijlvolle Koningsdag kleding zoals de Koningsdag overhemden en T-shirts die wél worden geaccepteerd op de werkvloer of in een andere serieuzere situatie.

Wat te dragen? Koningsdag kleding

Er is dus genoeg keuze wat betreft kleding die je kunt dragen op Koningsdag. We weten dat vele keuzes het vaak niet makkelijker maken om een outfit uit te kiezen, dus houden wij het bij het eerste antwoord dat wij je gaven op de vraag ‘wat draag ik op Koningsdag?’. Oranje, natuurlijk!