Oranjedag

Ter gelegenheid van Koninginnedag heeft het NIPO een onderzoek verricht naar het vieren van Koninginnedag. Tevens is aandacht besteed aan de komende periode waarin Willem Alexander koning zal zijn. De feestelijkheden dienen volgens een meerderheid van de bevolking op zijn eigen verjaardag (27 april) plaats te vinden en het woord 'Koninginnedag' kan het beste door 'Oranjedag' worden vervangen.

Waar gaat de kroning van Willem Alexander plaats vinden?

Amsterdam?

Dat is ook de grote vraag. Niet alleen wanneer deze gaat plaats vinden, maar zeker ook waar de kroning gaat plaats vinden. Zowel Amsterdam als Den Haag maken goede kans om de inauguratie te hosten. Amsterdam natuurlijk vanwege de historische band met de Oranjes. De kroning van Beatrix vond plaats in Amsterdam en het Paleis op de Dam is natuurlijk een uitstekende locatie. ook heeft Amsterdam zich al bewezen grote Oranje feesten als Koninginnedag op een goede manier te kunnen orgaiseren.

Den Haag?

Maar ook Den Haag maakt een goede kans op de organisatie van de kroning. Want zowel koningin Beatrix (Paleis Huis ten Bosch) als prinses Maxima en prins Willem Alexander wonen in Den Haag (De Eikenhorst op de Horsten, Wassenaar). Daarnaast is natuurlijk in Den Haag ook paleis Noordeinde. En ook de stad Den Haag heeft een goede internationale reputatie. Dus waar de kroning gaat plaats vinden is nog niet bekend, maar dat het een van deze twee steden zal worden...

Unieke Nederlandse oranje kleding voor de Kroning

Stijlvolle, 100% katoenen overhemden hebben met een rood-wit-blauwe bies in de boord. Ze zijn afgewerkt met mooie oranje stiksels en typisch Hollandse details zoals een schitterend geborduurde leeuw. Ideaal voor de Kroning van Willem Alexander en het grote oranje feest. De pasvorm van het overhemd is licht getailleerd, Modern Fit met een modieuze ‘Italian spread’ boord.

Oranje overhemden voor kroning