Het is verbazingwekkend dat het aantal mensen die meer weten over het leven van de koning aanzienlijk laag is. Zo weten bijvoorbeeld de meeste mensen dat Willem-Alexander de Nederlandse Koning is, en dat hij is getrouwd met koningin Maxima. En daar stopt het meestal mee, maar niet voor jou, aan het einde van dit artikel weet jij ook meer. Zo moet je maar bedenken dat koning Willem-Alexander niet alleen maar stil zit, en ook erg actief is in de samenleving en daarnaast is hij ook het gezicht van Nederland.

Het balkon - Waar is de koning

Verblijfsplaatsen van de koning en de koningin

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen samen met hun gezin in Villa Eikenhorst. Het landhuis Eikenhorst is gelegen op het Wassenaarse landgoed 'De Horsen'. Deze Villa is het nieuwe thuis van het koninklijke paar.Het is een praktisch, compact, en zeer sfeervol 'woonhuis', waar zonder moeite een gehele familie zou kunnen wonen.Op ongeveer tien kilometer van het centrum van Den Haag ligt de villa verscholen in een woud van groen.Villa Eikenhorst is gebouwd in de stijl van een zeventiende-eeuwse herenboerderij, voor prinses Juliana en haar gezin.

Paleis Huis ten Bosch in Den Haag was van 1981 tot februari 2014 het woonverblijf van prinses Beatrix. Het paleis ligt in het Bos in Den Haag tussen de Bezuidenhoutseweg en de Benoordenhoutseweg. De hoofdentree is te vinden aan de Leidsestraatweg. Aan de Bezuidenhoutseweg bevindt zich ook een entree.Paleis Huis ten Bosch is eigendom van de Staat en het toekomstige woonverblijf van Willem-Alexander en Koningin Máxima met hun gezin.

Dagelijke functies van de koning

De koning is de Voorzitter van de Raad van State, Bestuurder Stichting Archief van het Huis Oranje-Nassau, Bestuurder Stichting Kroongoederen en Bestuurder Stichting Koninklijke Geschenken. Kort gezegd ; de Koning doet meer dan de meeste inwoners van Nederland denken.Dan komt er ook nog bij dat de koning ook nog dertien erefuncties heeft als koning, waardoor er redelijk weinig tijd overblijft.

Waar is de Koning komende maand?

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima en minister-president Rutte gaan op 27 januari naar de herdenking van de 70-jarige bevrijding van het voormalig concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Margrethe en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Henrik van Denemarken van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 maart 2015 een staatsbezoek aan Denemarken.

Daarnaast heeft de koning nog genoeg anders in zijn agenda staan.

Waar is de koning - De Nederlandse vlag

Eerdere Staatsbezoeken van de koning

Op 30 april 2013 vond in Amsterdam de abdicatie plaats van koningin Beatrix, gevolgd door de inhuldiging van Willem-Alexander als Koning der Nederlanden.In deze tijd heeft hij onder andere al meerdere staatsbezoeken gedaan buiten Europa, waaronder de Republiek Korea in november 2014, Japan in oktober 2014 en Polen in juni 2014.