Uiterlijk vanavond word door Louis van Gaal een lijst van 30 spelers ingestuurd naar de FIFA voetbalbond. Dit garandeert voor de geselecteerde spelers helaas nog geen speeltijd tijdens het WK voetbal, want de definitieve selectie vindt begin Juni pas plaats. De definitieve selectie bevat maar 23 spelers, dus zeven spelers moeten nog afvallen.

Huidige selectie WK voetbal

Dirk Kuyt heeft zich gisteren al gemeld bij Oranje, nadat zijn club (Fenerbahçe) de Turkse landstitel veroverde bij de voorlaatste wedstrijd. De teller staat nu op 21 spelers, waarvan er 19 in de Eredivisie spelen. De negen spelers die nog worden toegevoegd aan deze lijst zullen waarschijnlijk actief zijn bij buitenlandse clubs. Hierbij denken wij aan spelers als Klaas-Jan Huntelaar(Schalke) , Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern Munchen) , Wesley Sneijder (Galataseray) en Raphael van der Vaart (Hamburger SV)

De spelers die reeds bekend zijn gemaakt zijn opgeroepen voor een trainingsstage in Hoenderloo. De spelers die nog bekend worden gemaakt zullen zich in de komende weken bij deze groep voegen. Deze spelers hebben nog wedstrijden te spelen in het buitenland, en zullen dus nog geen deel uitmaken van de oefenwedstrijd tegen Ecuador van komende Zaterdag.