Het officiele programma voor Koningsdag 2015 in Dordrecht moet nog bekend gemaakt worden, maar het voorlopige programma voor Koningsdag 2015 is wel al op hoofdlijnen bekend. Helaas maakt koning Willem Alexander en de Koninklijke Familie geen wandeling door de stad.

Geen wandeling Koning door de stad op Koningsdag

In verband met de veiligheid gaat de traditionele wandeling van de koning, koningin en de Koninklijke Familie door de stad dit jaar niet door. In plaats daarvan trekt er een gevarieerd programma aan hem en koningin Maxima voorbij op vier plekken in de binnenstad van Dordrecht. De koning en de Koninklijke Familie verplaatsen zich per bus, boot en auto.

De dag begint met een moderne vlootschouw op het punt waar de Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen. Daarna verplaatst het koninklijk gezelschap zich naar de Grote Kerk, Het Hof van Dordrecht en het Statenplein, waar onder meer zangkoren zullen optreden.

Koningsdag op 27 april

Dit jaar is Koningsdag voor het eerst op 27 april, de verjaardag van onze Koning. Eerder al werd bekend dat een onderdeel van het programma een defile zal zijn. Verder wordt Koningsdag moderner dan toen Beatrix nog aan de troon was. Het definitieve programma voor Koningsdag op 27 april wordt ongeveer een maand van tevoren bekend gemaakt.

Oranje kleding op Koningsdag

Net als met Koninginnedag zal heel Nederland ook met Koningsdag oranje kleuren. Grote massa's mensen in oranje kleding zullen bijvoorbeeld in Amsterdam, Utrecht en Den Haag de straten oranje kleuren. Natuurlijk mag een oranje overhemd dan niet ontbreken. Wil je wel oranje kleding aan, maar er niet al te over de top uitzien? Dan zijn de stijlvolle Oranje overhemden van ShirtsofHolland de oplossing. Van 100% katoen, licht getailleerd en met mooie oranje details als een geborduurde leeuw en oranje knoopsgaten.