De afgelopen weken zaten vol vreugde en teleurstel voor de voetbalwereld. Er zijn in de afgelopen periode publieksfavorieten afgevallen en underdogs hebben een plek weten te veroveren in de achtste finale.

Natuurlijk is het Nederlandse publiek in een geweldig humeur door de gespeelde wedstrijden, maar niet iedereen denkt er zo over. Door de uitschakeling van Spanje zijn veel voetbalfans ontroostbaar. Spanje is niet het enige grote voetballand dat is uitgeschakeld in de poulefase, ook Engeland, Italië en zelfs het thuisland van Christiano Ronaldo ligt al uit de race.

Tegenover al die teleurstelling staat natuurlijk ook de vreugde van de landen die wel door zijn gegaan. In de poule van Italië en Engeland was Costa Rica de grote verrassing. Met twee gewonnen wedstrijden en één gelijkspel is Costa Rica de eerste in poule D. Ook Mexico en Griekenland hebben het veel beter gedaan dan van tevoren van ze werd gedacht, deze zijn beide tweede geworden in hun poule.

Suarez verrast publiek

Ook Suarez was vastberaden het publiek te verrassen. Tijdens de wedstrijd tegen Italië beet de Uruguayaan in de schouder van Giorgio Chiellini. Dit is nu al de derde keer dat Suarez iemand bijt tijdens een voetbal wedstrijd. Ondanks het feit dat het de scheidsrechter is ontgaan, zal Suarez door de FIFA worden bestraft voor dit voorval, hiervoor gebruiken ze de videobeelden van de wedstrijd Italië-Uruguay.