Op 12 juni is de aftrap. Wil je goed verzorgd op reis en ben je op de hoogte van alle inentingen? Hieronder hebben we de belangrijkste informatie samengevat, die je helpen om je reis zo fijn mogelijk te laten verlopen.

Algemene veiligheidsinformatie over Brazilië

Brazilië geeft heel wat geld uit om de stadions te laten bouwen. Dit brengt kritiek met zich mee, want een groot deel van de bevolking leeft in ernstige armoede. Dit kan voor oproer zorgen. Zorg er daarom voor dat je hier uit de buurt van blijft.

Vuurwapens zijn gemakkelijk te verkrijgen in Brazilië. Als toerist loop je vrij grote kans om overvallen te worden. Het is daarom aan te raden niet met dure spullen te koop te lopen. Laat waardevolle spullen die je niet nodig hebt gewoon thuis. Als je toch belaagd wordt werk dan mee en laat later een proces verbaal opmaken. Dit is ook belangrijk voor je reisverzekering. Neem geen drankjes aan van onbekenden en vermijdt rustige delen buiten de stad. Waak altijd voor zakkenrollers.

Er is andere regelgeving in Brazilië en de politie heeft een andere houding dan we gewend zijn van onze Nederlandse politie mannen en vrouwen. De politie in Brazilië is zeer autoritair. Verleen daarom volledige medewerking en verwacht weinig assistentie. Belangrijke tips: gebruik geen alcohol en drugs in het verkeer, wildplassen is verboden, zo ook wild kamperen. Weet ook dat er vrij veel corruptie is in Brazilië. Ben dus altijd voorzichtig met het afgeven van je papieren en weet dat boetes niet ter plekke betaald worden.

Het is aan te raden om per vliegtuig van speelstad naar speelstad te vliegen. Hou wel rekening met duurdere vliegprijzen en vertraging. De afstanden tussen de speelsteden zijn te groot om per auto af te leggen. Bovendien zijn de wegen en straatverlichting slecht. Maak je gebruik van het openbaar vervoer? Waak dan voor zakkenrollers.

Zorg & noodnummer Brazilie

Het noodnummer in Brazilië is 190. Dit is het alarmnummer van politie, brandweer en hulpdiensten. In de WK steden zijn Engelstalige doctoren aanwezig. Buiten de steden is dit niet het geval.

Ben voorzichtig met de zorg die je geboden wordt (in het bijzonder bloedtransfusies) en check waar mogelijk vooraf met je verzekering of je de behandeling zou moeten ondergaan. Zij kunnen je advies geven.

In Brazilië verspreiden muggen een groot aantal ziektes. Zorg dat je je altijd goed insmeert met een antimuggen spray zoals bijvoorbeeld DEET.

Neem voldoende van je eigen medicijnen mee, want je bent nooit zeker of je dezelfde kan krijgen in Brazilië. Ook kan de kwaliteit anders zijn.

Inentingen & reisverzekering

De GGD raadt Nederlanders aan om zich te laten vaccineren tegen ziekten als DTP, Hepatitis, Mazalen en Gele koorts.

Zorg dat je een goede reisverzekering af hebt gesloten met wereldwijde dekking. Weet je iets niet zeker? Bel dan even met je reisverzekering. Zij kunnen al je vragen beantwoorden.

Meer weten? Reisverzekering.nl helpt je graag.