De Koningsapp is een logisch resultaat van de al jarenlange band van De Telegraaf met het Koninklijk Huis. Al sinds de oprichting in 1893 zijn er al nauwe banden met het Koningshuis. In de vandaag gelanceerde app is er tot aan de kroning en inhuldiging dagelijks nieuws en actualiteiten te vinden. En ook tijdens de kroning van Willem Alexander op 30 april is de app van minuut tot minuut up to date met nieuws, het programma van de kroning, verslagen etc.

Programma kroning Willem Alexander

Het volledige programma van de inhuldiging op 30 april is alleen tijdje bekend. Wel komen er steeds meer details beschikbaar van het programma. Over de koningsvaart over het IJ, de artiesten die het koningslied gaan zingen, de sing-a-long in Ahoy, de koningsspelen op de basisscholen etc.

Vandaag is ook bekend geworden dat een aantal rappers mee doen aan het officiele Koningslied. Zij zullen samen met een groot aantal Nederlandse artiesten als Marco Borsato, trijntje Oosterhuis en vele anderen vanuit Ahoy het officiele Koningslied ten gehore brengen.