poplin soort stof overhemd

Verschil soorten stof van een overhemd

De verschillende soorten stof van een overhemd worden bepaald door het verschil in weving van het katoen. Poplin, Twill, Oxford, Er zijn verschillende soorten benaming die aan een weving en dus aan de stof van een overhemd worden meegegeven. We leggen hieronder de verschillen uit de tussen de meest gangbare soorten wevingen. De kwaliteit van een overhemd heeft in feite niets te maken met de soort weving van het katoen. De kwaliteit van de katoen zelf bepaalt de kwaliteit van het overhemd. Dus niet de manier waarop de katoen in de weverij geweven wordt.

Wat is een Poplin overhemd?

Een poplin is de meest simpele manier van weven. Een recht toe recht aan weving van het katoen. Als je een overhemd hebt van een platte stof, dus zonder reliëf of schuine lijn dan is het in de meeste gevallen een poplin-overhemd.

Wat is een twill overhemd?

Een twill overhemd is een weving van het katoen met een schuine diagonale lijn. Twill heeft een diagonaal motief zoals op een spijkerbroek.

twill soort stof overhemd

Wat is een visgraat overhemd?

Een visgraat ('herringbone) overhemd kenmerkt zich, de naam zegt het al, visgraat-motief van de weving.

Wat is een pinpoint overhemd?

Een pinpoint weving is een weving van het katoen waarbij het resultaat een soort spikkeltjespatroon is.

Wat is een fil a fil overhemd?

Als je op zoek bent naar een fil a fil overhemd, dan ben je op zoek naar een overhemd waarbij er een witte draad meegeweven is.

Wat is een Oxford overhemd?

Een Oxford weving kenmerkt zich door een grovere weefstructuur waardoor een korrelige structuur ontstaat. De manier van weven maakt de stof licht en luchtig maar ook sterk.

Wat maakt een overhemd favoriet?

Natuurlijk is het zo dat de stof of weving op zich wel belangrijk is, maar dat je favoriete shirt of overhemd ook wordt bepaald door de taillering, , de pasvorm, de details in de boord. Maar dus ook door de soort weving. Dus als je voortaan in de winkel bent of online je overhemden koopt, dan heb je nu wat meer be\grip bij de verschillende soorten en definities van de wevingen en soorten die er zijn.