200 oranje supporters zijn gister met het vliegtuig richting Brazilië vertrokken om van de wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica te genieten. Het vliegtuig zit vol maar toch zijn er maar weinig oranje supporters die zich richting Brazilië begeven. Dit komt waarschijnlijk door de kosten die de drie- daagse reis met zich meebrengt. Een reisje als dit komt op ongeveer zo een €2800,-.

Het oranjeplein is door de KNVB en de supportersvereniging opgebouwd in het oude stadcentrum van Salvador. Hier komen in totaal zo een 3000 mensen op af. Het opwarm feest duurt van 8:00- 14:00 uur. Daarna loopt men met de dubbeldekker voorop naar het stadion.

Blij verrast

Eén van de acht landen die de kwart finale spelen is de toekomstige wereld kampioen. Nederland maakte op het eerst gezicht geen schijn van kans. Je kunt wel stellen dat we nu net zo hard werden verrast als tijdens het Euro visie songfestival. De kansen zijn gekeerd en Nederland heeft er zin in. De halve finale is al voorspeld en de rondvaart voor de huldiging is al uitgestippeld.

De beker al met één hand vast

Donderdag avond 3 juli zijn de spelers van het Nederlands elftal aangekomen in Salvador. Hier zullen ze nog één besloten training hebben en dan uitrusten voor de wedstrijd van zaterdag. Het Nederlands elftal heeft al eerder een wedstrijd mogen spelen in Salvador namelijk die tegen Spanje, iedereen weet hoe dat af is gelopen. We hopen dat het station een soort van magische werking heeft op ons elftal.

Maar we hebben nog niks gewonnen, Costa Rica heeft zich van zijn beste kant laten zien tot nu toe. Costa Rica is nog steeds erg ambitieus en ze willen laten zien dat het geen toeval is dat ze in de kwart finales staan.

"Onze benadering verandert niet, dit is gewoon weer een wedstrijd. We proberen net zo te spelen als in de vorige duels die ons resultaat hebben opgeleverd." Aldus de middenvelder van Costa Rica.

Mochten we doorgaan naar de halve finales dan is de kans groot dat we tegenover ons buurland België komen te staan. Nederland heeft veel respect voor België. Voor Hugo Borst Zal het een droom zijn die uitkomt als deze twee landen tegenover elkaar komen te staan.

ceep calm