Programma Koningsdag 27 april 2015 Dordrecht

Op 27 april 2015 zal Koning Willem-Alexander in Dordrecht de eerste Koningsdag nieuwe stijl vieren. De officiële bekendmaking van het programma wordt eind maart verwacht. Eerder al konden we melden dat het defilé weer in oude glorie wordt hersteld. weliswaar in een moderner jasje, maar de opzet blijft grotendeels gelijk. Bedrijven, instellingen, sportverenigingen zullen in een bonte stoet langs koning Willem Alexander en Koningin Maxima trekken en zichzelf presenteren. Vanuit veiligheidsoverwegingen zal de Koninklijke Familie niet te voet door het centrum van Dordrecht verplaatsen, maar per bus, fiets en auto. Het voorlopig programma voor Koningsdag Dordrecht zal in maart definitief gemaakt worden.

Logo Koningsdag Dordrecht bekend gemaakt.

Vandaag zijn het logo en de website voor Koningsdag 2015 in Dordrecht gepresenteerd. Het logo zal de komende weken op verwachte én onverwachte plekken opduiken.

Het speciaal ontwikkelde logo wordt ingezet voor communicatie rondom Koningsdag en voor de stadsaankleding. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in verschillende acties die inwoners van stad en regio én bezoekers de komende weken zullen tegenkomen.

Het logo is stijlvol, eigentijds en feestelijk. Dit allemaal om alvast een beetje in Koningsdag-sfeer te komen.


Koningsdag 2015 dordrechtProgramma koningsdag Dordrecht 2015
De voorbereiding door gemeente en het Oranjecomite zijn inmiddels in volle gang. Het definitieve programma zal in maart bekend gemaakt worden. Er is een speciale website waar bedrijven, instellingen, sportverenigingen en burgers meer praktische informatie kunnen vinden. Ook is er een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Deze informatie wordt dagelijks aangevuld en aangescherpt. Deze site is: www.koningsdagindordrecht.nl . Uiteindelijk zal alle informatie over het programma daar te vinden zijn.

Social media en acties
Naast de website biedt Koningsdag in Dordrecht vanzelfsprekend ook informatie en mogelijkheden voor interactie via social media:

https://www.facebook.com/KoningsdagDordrecht

https://twitter.com/Koningsdag078

http://instagram.com/koningsdagdordrecht


In aanloop naar Koningsdag gebruiken we de hashtag #dordtkleurtoranje. Op de Facebook-pagina is het actuele nieuws te vinden over acties. De eerste bijzondere actie met een wedstrijdelement wordt maandag 16 februari om 18.00 uur bekend gemaakt.

De komende weken worden meer speciale acties gestart. Op wisselende plekken in Dordrecht zal een reizende troon opduiken en er starten acties met scholen.

Als Koningsdag dichterbij komt, wordt overgeschakeld op de hashtag #koningsdagdordrecht.

Samen maken we Koningsdag
Het programma voor Koningsdag in Dordrecht wordt op dit moment in overleg met de Koning ingevuld. Het zal vorm krijgen met grote betrokkenheid van mensen en partijen uit stad en regio. Waar mogelijk zullen de vele spontane initiatieven daarin een plek krijgen. Zowel voor het programma, de sfeer als de aankleding van de stad geldt: samen maken we Koningsdag tot een fantastische, sfeervolle dag en een groot succes.

Vrijwilligers gezocht
De organisatie van Koningsdag is veel werk. Daarom wordt gezocht naar vrijwilligers die een bijdrage aan deze bijzondere dag in Dordrecht willen leveren. Geïnteresseerden kunnen hierover meer informatie en een aanmeldingsformulier vinden op de website. Er is behoefte aan gastvrouwen/-heren, gidsen en op- en afbouwmedewerkers.

Meer informatie over Koningsdag is ook te vinden op: https://www.facebook.com/Koningsdag27April