Dit jaar bezoekt de Koninklijke familie Dordrecht met Koningsdag. Het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 13.15 uur. In de tussentijd staan er diverse activiteiten op het programma. Alle tijdstippen zijn bekend. Het belooft zoals altijd ook dit jaar een feestelijke dag te worden. Koningsdag wordt, als je het vergelijkt met Koninginnedag, in een iets moderner jasje gestoken. Dat Koning Willem Alexander en Koningin Maxima (en ook de prinsesjes) van muziek houden, blijkt ook uit het programma in Dordrecht. Tijdens de kroning van Willem Alexander bestegen ze zelfs het poppodium waar op dat moment Dj Armin van Buuren aan het draaien was. Tijdens de Koningsdag in Dordrecht heeft singer/songwriter Nielson hopelijk dit genoegen.

Bijna de gehele Koninklijke familie woont op 27 april Koningsdag in Dordrecht bij. Om 11.00 uur komt het gezelschap over het water aan op het Groothoofd. Daar komt een grote tribune te staan. Het drukste punt van de binnenvaart (van Europa) is het decor van de Grande Parade, meer dan vijftig vaartuigen die het verleden en heden combineren en zich presenteren. Het is de start van Koningsdag nieuwe stijl. Prinses Beatrix, prinses Mabel, prinses Margriet en prins Pieter van Vollenhoven zijn niet aanwezig op Koningsdag. De koning en koningin worden wel vergezeld door de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Ook prins Constantijn en prinses Laurentien, de zonen van prinses Margriet: Maurits, Bernhard, Floris en echtgenotes Marilène, Annette en Aimée zijn in Dordrecht. Het is nog onzeker of Pieter-Christiaan en Anita erbij zijn.

programmaentijdenkoningsdag2015dordrecht

Tijdstippen programma Koningsdag 2015 Dordrecht

11.00 uur aankomst koninklijke familie en start Grande Parade

11.30 uur vertrek over het water, Wolwevershaven en Nieuwe Haven, naar de Grote Kerk

11.50 uur aankomst Grote Kerk (besloten programma Bach in de regio) met elektrisch vervoer naar het Scheffersplein

12.15 uur Made in Dordrecht (presentatie Dordts design en delicatessen) op het Scheffersplein

12.30 uur Opening Het Hof van Nederland

12.45 uur thema ‘De Dordtse jeugd is het einde’ op Statenplein met optredens van onder andere Nielson

13.15 uur vertrek van de koninklijke familie

Plattegrond Koningsdag 2015 Dordrecht

Eerder was al bekend geworden dat de Koninklijke Familie dit jaar niet of nauwelijks te voet of wandelend het programma zou volgen. Met name vanwege de veiligheid. Op onderstaande plattegrond is duidelijk weergegeven wat de route is van de Koninklijke Familie en waar welke activiteiten op het programma staan.

plattegrondkoningsdag2015dordrecht