Koningsdag in Amsterdam is letterlijk een groot feest. Traditiegetrouw is Amsterdam met Koningsdag natuurlijk bekend om zijn vrijmarkt (met name in het Vondelpark), maar zeker ook vanwege de vele muziek- en dancefeesten op 27 april. Staat Amsterdam al bekend om de dancehoofdstad van Europa, met Koningsdag maakt de stad die reputatie zeker waar.

Maar liefst 12 dancefeesten en dancefestivals worden er op Koningsdag in Amsterdam georganiseerd. Nog een paar meer zelfs dan vorig jaar. Waar het vorig jaar tijdens Koningsdag schitterend weer was, wordt er nu wel wat wisselvalliger weer verwacht. Maar daar laten de meeste danceliefhebbers zich niet door afschrikken natuurlijk. De meeste feesten zijn dan ook al uitverkocht.

Overzicht dancefeesten Koningsdag Amsterdam

Natuurlijk hebben de organisatoren ook dit jaar weer alles uit de kast getrokken om Koningsdag tot een groot spetterend feest om te toveren. De line-ups mogen er dan ook zijn. Bekende DJ's als Fedde Le Grand, Hardwell, Laidback Luke komen allemaal naar een van de 12 dancefestivals tijdens Koningsdag.

plattegrond dancefestivals amsterdam

Het grootste festival is dit jaar bij de RAI, het Kingsland festival. Dit festival is al tijden uitverkocht. Maar natuurlijk hoef je niet per se naar zo'n festival. In de hele stad zullen cafe's en kroegen buiten barren hebben staan waar fris, bier en andere dranken worden verkocht. Veel open podia zijn er waar bandjes en muzikanten de hele dag door optreden.

En natuurlijk is het alleen al de moeite waard om de Amsterdamse grachten te bekijken waar vele sloepjes en boten zich een weg banen door de grachten. Vaak met harde luisprekers waar de leukste meezingers te horen zijn. Een groot dancefestival dus eigenlijk, de stad Amstardam tijdens Koningsdag.