Het nieuwe oranje tenue is bekend. Afgelopen jaren was het oranje shirt voorzien van het KNVB logo met een zwart gekroond leeuwenhoofd. Dit jaar is sinds 1970 de prominente leeuw terug, maar dan in het wit.

Het oranje elftal zal schitteren in een oranje tenue van klassieke eenvoud. We gaan terug naar hoe het was. Het oranje shirt met de klassieke leeuw die prijkt op de borst.

Oranje tenue shirt - NikeDe leeuw is terug...

De voetbalbond bestaat dit jaar 125 jaar en wil met dit shirt terug verwijzen naar de rijke voetbal historie van Nederland met hun gedurfde en authentieke speelstijl. “Wij maken een shirt dat bij het karakter van het team past:” Aldus Martin Lotti Nike- designer. Martin Lotti heeft samen met Wim Crouwel, de bekende grafisch ontwerper en typograaf, de rugnummers ontworpen. De rugnummers hebben een klassiek historisch tintje gekregen die doet terug denken aan de jaren “70”. Iets waar Nederland het destijds 2 keer tot de finale wist te schoppen.

Wist je dat er 18 plastic flessen nodig zijn om één Oranje T-shirt te maken?

Kevin Strootman en Rafael van der Vaart waren de eerste die het oranje shirt mochten uitproberen. Qua ontwerpen en productie is het shirt alles behalve retro. Voor het ontwerp van de shirts zijn bodyscans van de spelers gemaakt om zo het comfort te verbeteren. Met gelaserde ventilatiegaten, een mesh-laag, gerecycled polyester (18 plastic flessen per T- shirt) en de Nike Pro Baselayer om goed te kunnen presteren in de hitte van Brazilië. Het uit- shirt zal vermoedelijk donkerblauw worden. Dit lekte vorig jaar oktober al uit toen de ontwerpen op straat kwamen te liggen.

Oranje shirt

Zelf ook in een Oranje shirt schitteren?

De leeuw staat voor trots, en dat zijn wij. Het nieuwe tenue shirt lijkt qua design erg op het up and coming ShirtsofHolland T-shirt dat vanaf April in onze webshop zal hangen. Het T-shirt (met de unieke oranje leeuw op de borst) zal verkrijgbaar zijn in de kleuren Oranje, Blauw en Wit. Op zoek naar een Oranje overhemd? Deze hangen nu al in de winkel bij shirtsofholland.com. Deze Oranje overhemden zijn uitgerust met de klassieke leeuw en het rood- wit- blauw embleem in de boord. Wat ons betreft dus, het stijlvolste shirt sinds jaren.