Oranje, Nederlands elftal, tweede ronde, WK voetbal, Brazilië 2014Door de winst tegen Australië van gisteren, en de eerdere winst tegen Spanje, heeft Nederland nu 6 punten verzameld. Ook Chili heeft gewonnen van Australië en Spanje, en heeft nu 6 punten. Doordat Chili en Nederland beide 6 punten hebben verzameld zijn we verzekerd van een plek in de tweede ronde. Spanje en Australië hebben alleen nog maar kans op de derde plaats.

Laatste wedstrijden poulefase

Komende Maandag zullen Nederland en Chili vechten voor de eerste plaats in de poule. De wedstrijd tussen Spanje en Australië zal enkel de derde plek in de poule bepalen. Ook zullen die maandag de 2 wedstrijden in poule A worden gespeeld die bepalen welke teams daar door zullen gaan naar de volgende ronde.

De eerste plaats van Poule A zal het in de tweede ronde opnemen tegen de tweede plaats in poule B, en de winnaar van Poule B zal het op zijn beurt weer opnemen tegen de tweede plaats in poule A. Om deze reden zijn de wedstrijden van komende Maandag nog heel belangrijk voor het Nederlands elftal. Wanneer Nederland en Brazilië de wedstrijden van maandag beide winnen zullen wij het niet tegen elkaar op hoeven te nemen in de volgende ronde. Door de onzekere positie van Brazilië is er verder geen duidelijkheid over een mogelijke tegenstander in de tweede ronde.

ShirtsofHolland

Is ook jouw geloof in het Nederlands elftal flink gestegen, en heb je er tot nu toe nog niet aan gedacht een mooie outfit in huis te halen om Oranje aan te moedigen? Kijk dan even op ShirtsofHolland.com voor een shirt of overhemd van hoogstaande kwaliteit.