De KNVB uittenue oranje en sponsor Nike presenteerden donderdagmorgen vol trots het nieuwe uittenue van het Nederlands Elftal. Op het WK in Brazilië speelde het Nederlands Elftal in het blauwe uit-shirt. Dit shirt was erg populair, mede natuurlijk door de goede prestaties op het WK Voetbal van het Nederlands Elftal.

Gregory van der Wiel werd gekozen als gezicht van de campagne. De rechtsback van Paris Saint-Germain poseerde op de foto in het eerste persbericht terwijl hij aan het shirt trekt. Dit bleek echter niet de afbeelding die Nike en de KNVB in gedachten hadden.

nieuw uitshirt Oranje

Oranje broek, wit shirt

Het Nederlands elftal speelt de komende periode in een wit uit-shirt. Het nieuwe tenue van Oranje bestaat verder uit een oranje broek met horizontale strepen en witte sokken.

Het witte uitshirt is een weerglans van het klassieke oranje thuistenue van het Nederlands elftal. De Nederlandse grafisch ontwerper en typograaf Wim Crouwel ontwierp een speciaal lettertype voor de namen en rugnummers waardoor het tenue memoreert aan het succesvolle Oranje uit de jaren zeventig. De nette, traditionele V-kraag met de Nederlandse kroon in de nek geven het shirt een klassieke uitstraling. De Nike dry-fit technology, met geavanceerde ventilatiegaten aan de zijkant van het shirt, zorgt ervoor dat spelers onder alle omstandigheden presteren. Door het grafisch ontwerp springen de broeken het meest in het oog. De lichte, witte strepen op de oranje broeken accentueren het gevoel van beweging en snelheid. De witte sokken met oranje Nike-swoosh completeren het nieuwe tenue.

Het Nederlands elftal voetbalde afgelopen jaar in een volledig blauw uit-tenue, met daarop oranje accenten. In de kleuren van de officiële koninklijke vlag boekte Oranje op het WK onder meer indrukwekkende overwinningen op Spanje (5-1) en gastland Brazilië (3-0).

Kwalificatie EK 2016 Frankrijk

De ploeg van bondscoach Guus Hiddink speelt op 31 maart tijdens de oefeninterland tegen Spanje in de Amsterdam ArenA voor het eerst in dit nieuwe tenue. Om zicht te plaatsen voor het EK Voetbal in 2016 in Frankrijk moeten nog wel de broodnodige punten in de poule gehaald worden. De oefenwedstrijd tegen Spanje is een voorbode op de kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije op 28 maart. Het Nederlands Elftal speelt die wedstrijd thuis en zal dus in een volledig oranje tenue te zien zijn. Ook Turkije moet nog punten halen om zich te kwalificeren voor het EK. Een spannende wedstrijd voor de boeg dus.

Kaartverkoop EK Voetbal 2016 in Frankrijk

Mocht Oranje zich plaatsen voor het EK Voetbal in Frankrijk, dan is de verwachting dat vele duizenden supporters het Nederlands Elftal zullen steunen. De kaartverkoop voor het EK start als bekend is geworden welke landen zich allemaal hebben geplaatst. Dat zal in december 2015 zijn. De inschrijving voor de kaarten zal dan starten. Ook de Oranjecamping is natuurlijk van de partij in Frankrijk.

EK Voetbal overhemd

ShirtsofHolland was net als de Oranjecamping van de partij op het WK Voetbal in Brazilie en zal natuurlijk ook in Frankrijk van de partij zijn. Met het speciale EK-overhemd, de trots van oranje.

ek voetbal oranje overhemd