De Koningsspelen 2015 worden gehouden op vrijdag 24 april 2015 en daarmee zijn de Koningsspelen een nieuwe oud Hollandse traditie in wording. Op de meeste basisscholen in Nederland worden er sportieve spelletjes georganiseerd ter viering van Koningsdag. Voor alle kinderen een Koningssportdag dus. Sport is een belangrijk thema voor koning Willem Alexander. Zelf is hij samen met Koningin Maxima vaak te vinden op de tribune bij belangrijke Nederlandse sportwedstrijden. Vaak gehuld in oranje kleding uiteraard.

Tijdens de koningsspelen van 2014 heeft Koning Willem-Alexander in Ens (Flevoland) het startsein gegeven. Zo’n 1,1 miljoen leerlingen van ruim 5400 scholen in het hele land deden mee aan de dag vol sport en spel. Of Koning Willem-Alexander net als in 2014 het startsignaal zal geven op een oranje fluitje is nog niet bekend. Wel is bekend dat Willem-Alexander programma Koningsdag in Dordrecht gaat vieren in een nieuwe stijl. Het voorlopig programma voor Koningsdag 2015 in Dordrecht is inmiddels bekend gemaakt.

Op het liedje ‘Doe de Kanga’ van Kinderen voor Kinderen werd in 2014 een wereldrecordpoging dansen en zingen gedaan op alle deelnemende basisscholen.

Koningsspelen 2015
De Koningssportdag is net als voorgaande jaren het centrum van deze vrolijke en sportieve dag en wordt voorafgegaan door een goed Koningsontbijt. Ook dit jaar zal er weer een ideeënwedstrijd zijn.

Het koor van Kinderen voor Kinderen heeft speciaal voor de Koningsspelen 2015 weer een nieuw lied gemaakt: ‘Energie’. Het lied en dansje zal op 27 maart worden vrijgegeven. Met het dansje wil het Kinderen voor Kinderen samen met zoveel mogelijk kinderen in Nederland weer een dansrecord breken.

Kinderen voor Kinderen heeft niet alleen een nieuw lied, maar ook een nieuw koor. Tijdens de eerste repetitie ging het nieuwe koor gelijk aan de slag met het nummer voor de Koningsspelen 2015. In 2013 maakte Kinderen voor Kinderen speciaal voor Koningsdag het nummer ‘Bewegen is Gezond.’ eigenlijk zou deze in eerste instantie ook voor Koningsdag 2014 gebruikt worden. Maar voor Koningsdag 2014 werd uiteindelijk een nieuw lied ‘Doe de Kanga’ en dansje bedacht.