Geen idee welke kleding je nu weer moet aantrekken op Koningsdag? Wij geven je graag een paar tips om de perfecte Koningsdag outfit samen te stellen. Met deze tips heb jij zo de perfecte outfit voor Koningsdag samen gesteld en hoor jij er helemaal bij zonder dat jij met je outfit buiten de boot valt.

tip 1: Houd het simpel
Dit is de beste tip die wij je kunnen geven, vooral als je naar een iets formeler evenement gaat dan bijvoorbeeld bier drinken op de Amsterdamse grachten. Ga niet overdrijven met de kleur oranje en wil vooral niet te veel kleuren in je outfit combineren. Kies bijvoorbeeld voor 1 oranje kledingstuk en een paar oranje accessoires als je alleen een oranje T-shirt te saai vindt. Als de kleur oranje jou absoluut niet staat is het een goede optie om te gaan voor het combineren van de kleuren rood, wit en blauw. Een voorbeeld hiervan is het vlaggenjurkje van Flagsible. Dit jurkje representeert de Nederlandse vlag op een stijlvolle manier voor alle vrouwen in Nederland.

Koningsdag: een mooi T-shirt
Voor mannen die liever geen oranje dragen zijn er genoeg andere opties. Ga bijvoorbeeld voor een mooi T-shirt of overhemd met kleine oranje details of een Nederlands vlaggetje. Ook is het natuurlijk mogelijk om de kleuren rood, wit en blauw zelf te combineren in een Koningsdag outfit.

Koningsdag kleding T-shirts

tip 2: Feestkleding
Wil je lekker feest vieren op Koningsdag op bijvoorbeeld een festival of feest in de stad? Er zijn genoeg evenementen om uit te kiezen. Op djguide.nl staat elk jaar weer een overzicht met alle evenementen die dat jaar op Koningsdag te bezoeken zijn. Op veel van deze feesten is de dresscode simpelweg oranje (of rood, wit, blauw) en kan het niet gek genoeg.

tip 3: Koningsdag accessoires mogen niet ontbreken!
Het dragen van accessoires is vooral voor vele vrouwen een grote must om elke outfit af te maken. Dus op Koningsdag is dit geen uitzondering! Je kan je Koningsdag kleding compleet maken door groots uit te pakken en te gaan voor een gekke oranje zonnebril, een oranje pruik of grote hoed, maar ook door het gebruik van subtiele en kleine accessoires geef jij je Koningsdag outfit nét dat beetje extra.

Koningsdag accessoires

Oranje Koningsdag kleding: voor dames
Het matchen van je outfit met dezelfde kleur nagellak is altijd een grote favoriet op Koningsdag. Het oranje lakken van je nagels of creatief aan de slag te gaan met de kleuren rood, wit en blauw geeft altijd een leuk effect. Andere kleine dingen die een Koningsdag outfit nog wat vrolijker maken zijn bijvoorbeeld oranje lintjes voor in het haar, een Nederlands vlaggetje dat gemaakt kan worden met schmink, het dragen van oranje sieraden of in plaats van een standaard beschermhoesje voor je telefoon, een oranje variant.

Oranje Koningsdag kleding: voor heren
Voor mannen gaat het dragen van accessoires niet zozeer om het compleet maken van een outfit. Natuurlijk hebben veel mannen standaard een horloge, een ketting of een ring om, maar deze accessoires gelden niet per se als onderdeel van de gehele outfit. Accessoires voor mannen die populair zijn op Koningsdag zijn bijvoorbeeld een oranje zonnebril of een pet met de nationale kleuren.