Het is elk jaar weer een vraag die bijna elke vrouw wel bezighoudt zo midden in april. Welke kleding doe ik dit jaar weer aan op Koningsdag? Uiteraard moet de kleur oranje of een andere Nederlandse kleur (rood, wit, blauw) in de outfit worden verwerkt, maar voor veel vrouwen is het toch nog lastig om de perfecte Koningsdag kleding uit te zoeken. Het is tenslotte een nationale feestdag en veel vrouwen houden ervan zich van hun beste kant te laten zien op zo’n sociaal event.

Koningsdag kleding voor vrouwen - vlaggenjurk

Oranje koningsdag kleding

Misschien is de kleur oranje niet de favoriete kleur van elke vrouw en heeft deze kleur daarom geen standaard plekje in de kledingkast, maar het dragen van oranje kleding wordt ook op andere dagen dan alleen op Koningsdag geaccepteerd. Vooral in de lente en zomer geeft de kleur een vrolijke uitstraling en is er goed mee te combineren. Daarom hoeft een aankoop voor een Koningsdag outfit niet alleen van pas te komen op dagen dat iedereen in het oranje rond loopt.

Koningsdag kleding voor vrouwen - hoeden

Natuurlijk is er ook Koningsdag kleding voor vrouwen speciaal gemaakt om te dragen op deze dag. Zo heb je vele T-shirts speciaal voor vrouwen met een bedrukte tekst of afbeelding die te maken hebben met Koningsdag. Of sommige gaan een stapje verder en laten zelf hun kleding bedrukken speciaal voor Koningsdag met teksten, logo’s, afbeeldingen of slogans. Dit zie je vaak als bijvoorbeeld groepjes vrouwen samen erop uit gaan of bij 2 geliefden om zo te laten zien dat zij bij elkaar horen.

Andere voorbeelden van typische Koningsdag kleding voor vrouwen zijn de jurkjes van Bavaria en het vlaggenjurkje dat steeds populairder begint te worden.

Koningsdag accessoires

Het dragen van accessoires is voor vele vrouwen een grote must om elke outfit af te maken. Dus op Koningsdag is dit geen uitzondering! Je kan je Koningsdag kleding compleet maken door groots uit te pakken en te gaan voor een gekke oranje zonnebril, een oranje pruik of grote hoed, maar ook door het gebruik van subtiele en kleine accessoires geef jij je Koningsdag outfit nét dat beetje extra. Het matchen van je outfit met dezelfde kleur nagellak is altijd een grote favoriet op Koningsdag. Het oranje lakken van je nagels of creatief aan de slag te gaan met de kleuren rood, wit en blauw geeft altijd een leuk effect. Andere kleine dingen die de puntjes op de i zetten voor een Koningsdag outfit zijn bijvoorbeeld oranje lintjes in je haar, een Nederlands vlaggetje op je wang, het dragen van oranje sieraden of doe voor deze speciale dag eens een oranje hoesje om je telefoon.

HupHollandHip

Een paar unieke voorbeelden van Koningsdag kleding en accessoires zijn te vinden op HupHollandHip.

Koningsdag kleding voor vrouwen - pumps

Koningsdag kleding voor vrouwen - accessoires

Er zijn genoeg opties om ook dit jaar weer de perfecte outfit voor Koningsdag samen te stellen. Ontbreekt je het nog steeds aan inspiratie? In de maand april hangen alle winkels weer vol met kleding voor Koningsdag, na een rondje op de Nieuwe Dijk en Kalverstraat rond die tijd van het jaar kan je geen oranje meer zien!