Rotterdam heeft op entertaiment en uitgaansgebied veel te bieden, en tijdens Koningsnacht en Koningsdag pakt deze stad helemaal uit. Er is voor ieder wat wils, van trendy feesten in clubs tot gezellige ouderwetse straatfeesten. Hier vindt u een overzicht van wat er zoal te doen is tijdens de Rotterdamse Koningsdag.

Koningsnacht Rotterdam

Het allergrootste feest in onze havenstad is de traditionele Nacht van Oranje in Ahoy. Ruim 9000 mensen zingen mee met Nederlandstalige liederen uitgevoerd door bekende artiesten. Ware Nederlandse gezelligheid! Er zijn veel Rotterdamse bars en clubs die feesten organiseren tijdens Koningsnacht. Houd de evenementenagenda van Rotterdam in de gaten en koop tickets van te voren!

Nacht van Oranje - Koningsdag in Rotterdam

Vrijmarkt Rotterdam

De vrijmarkt spreidt zich uit over het grootste gedeelte van de binnenstad met als centrum van activiteit het Grotekerkplein, het Eendrachtsplein en de Blaak. De markt begint om 9.00 en eindigt om 17.00. U kunt natuurlijk op zoek gaan naar koopjes, maar u zou er ook eens aan kunnen denken om zelf op de markt te gaan staan met spullen. Let wel op, in Rotterdam worden de plekken door de gemeente toegewezen, u zult zich dus moeten inschrijven. Voor kinderen worden er op meerdere locaties speciale vrijmarkten georganiseerd, maar de grootste vrijmarkten vinden plaats op de Witte de Withstraat en de Nieuwe Binnenweg.

Koningsdag in de buitenwijken

Bijna alle wijken/buurten in Rotterdam organiseren festiviteiten, maar Kralingen verdient de hoofdprijs. Hier wordt jaarlijks in park Rozenburg een grote vrijmarkt georganiseerd, compleet met traditioneel vermaak, zoals een zweefmolen en gezellige muziek. Dit is de échte traditionele, ouderwetse vrijmarkt!

Koningsdag in Rotterdam - Gezellig

Kermis in Rotterdam

De kermis komt al tientallen jaren naar Rotterdam tijdens de oranje feestdagen. Deze staat over het algemeen aan de Schiehaven bij de Euromast. De kermis biedt Botsauto’s, een achtbaan, gokspelletjes, ouderwetse Hollandse spelletjes, pony rijden en nog veel meer. Er is voor jong en oud genoeg te doen. ’s Avonds kunt u genieten van een prachtige vuurwerkshow die vanaf een ponton op de Maas wordt gelanceerd.

Kermis in Rotterdam Koningsdag

Koningsdag evenementen

Rotterdam barst van de evenementen. Elke café, bar of club organiseert iets en er staat voor elke smaak wel wat op het programma tijdens de Koningsdag in Rotterdam. Eén van de grootste feesten is op het Stadhuisplein, waar u met duizenden anderen een biertje kunt drinken en lekker los kunt gaan. Maar niet alleen in het centrum kunt u terecht voor feesten; vele cafés en clubs buiten het centrum hebben optredens van bekende en minder bekende artiesten. Blijf op de hoogte door de online agenda te lezen.

Bereikbaarheid Rotterdam tijdens Koningsdag

Het is te allen tijde aan te raden om met het openbaar vervoer naar Rotterdam te gaan, maar tijdens Koningsdag geldt dit dubbelop! U kunt het beste de auto laten staan en met de trein naar Rotterdam komen, deze brengt u rechtstreeks in het centrum. Maar als u niet zonder auto kunt is het aan te raden om aan de rand van de stad te parkeren en verder te reizen met het openbaar vervoer. Dit scheelt een hele hoop tijd en ergernis. Voor meer informatie over het openbaar vervoer in Rotterdam kunt u de sites van het openbaar vervoer bekijken.