Koningsdag 2015 zal plaatsvinden op een, hopelijk zonnige, maandag 27 april. Eerder in het jaar is aangekondigd dat het een Koningsdag in ‘nieuwe stijl’ zal worden. De Koninklijke familie bezoekt één gemeente en deze gaat zich dan aan de koninklijke gasten en de rest van het land presenteren. Dit jaar is de keuze op Dordrecht gevallen, en de stad is zich al volop aan het voorbereiden.

Maar hoe ga jij je tonen? In een oud oranje T-shirt? Of in de Bavaria jurk die iedereen heeft? Hier vind je een aantal tips om ook in "nieuwe stijl" op Koningsdag te verschijnen.

Kleding voor Koningsdag
Overal zie je oranje, zoveel dat het niet eens meer opvalt. Combineer een oranje shirt met een witte broek of kies voor rood, wit en blauwe kledingstukken. De Nederlandse vlag staat eenieder goed! Mannen! Ga eens gekleed in een oranje overhemd, dat staat zeer netjes en het maakt u een stijlvolle Oranjeganger.

Duik voor de verandering eens niet in de verkleedmand maar neem een kijkje op de site van een winkel gespecialiseerd in de Oranjekoorts. Het zal je verbazen hoeveel modieuze Koningsdag kleding te vinden is. Voor kinderen is er ook volop keus: jurkjes, broeken, hoedjes, jassen, sokjes en nog veel meer.

Koningsdag in 2015

Koningsdag kleurtje
Oranje schmink, oranje pruiken, oranje lippenstift, iedereen ziet er van top tot teen oranje uit. Wil je eens wat anders ? Probeer dan te variëren met wat witte glitter oogschaduw en breng oranje accenten aan. Een witte pruik, blauwe oogschaduw en rode lippenstift zijn ook een leuk alternatief. Je hebt tegenwoordig betere opties dan de doe-het-zelf schmink kraampje, je kunt jezelf namelijk door een artiest laten bodypainten. Dit is niet al te prijzig en het resultaat is magnifiek!

Sommigen gaan zelfs zover dat ze hun huisdieren uitdossen met oranje kledij, schmink en andere attributen. Let goed op dat deze feestartikelen niet schadelijk zijn voor uw huisdier. Sommige schmink, die bij mensen geen kwaad doet, kan uw huisdier met een allergische reactie opzadelen. Niet alleen dieren maar ook mensen kunnen gevoelig zijn, test altijd eerst een klein stukje op de binnenkant van uw arm voor u overgaat tot volledige schmink, het liefst een tijd van te voren. Schmink, pruiken en andere oranje attributen zijn online vaak goedkoper dan in de winkel. Neem bijvoorbeeld een kijkje in deze webinkel.

Oranje kleding tijdens Koningsdag in 2015

Koningsnacht 2015
Dit jaar valt Koningsnacht op een Zondag; als u volgens CAO geen dag vrij heeft, dan kunt u die het beste vast aanvragen. U zult dan ongestoord kunnen genieten van een nachtje stappen en de volgende dag over de vrijmarkt struinen.

Er is keus volop, van Nederlandstalige muziekfestivals, tot dance, rock en nog veel meer. Bij mooi weer kunt u genieten van de eerste open lucht festivals van het jaar en bij slecht weer duiken we met z’n allen de kroeg in. Bekijk online wat er allemaal te doen is.

Wat dacht u van lekker met vrienden en buren een feestje bouwen? Lekker barbecueën, thuistapje erbij. Een ding is zeker, aan Koningsnacht verandert er niet veel!