Koningsdag 2014

De eerste editie van koningsdag in 2014 is gelijk al een uitzondering, want die Koningsdag vindt plaats op 26 april in plaats van 27 april. Dat komt omdat in 2014 27 april op een zondag valt. In 2014 wordt Koningsdag gevierd in Amstelveen en De Rijp, de plaatsen waar Koninginnedag dit jaar gevierd zou worden.

De burgemeesters van beide plaatsen kunnen er mee leven dat de officiële viering van Koninginnedag met een jaar is uitgesteld.

"Natuurlijk zijn we een beetje teleurgesteld, maar ik heb te horen gekregen dat de koningin grote waardering heeft voor alle vrijwilligers die zich voor de voorbereiding van de evenementen hebben ingezet", zegt Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen.

Ook Ria Oosterop, burgemeester van Graft-De Rijp vindt het "jammer" dat Koninginnedag dit jaar niet in haar gemeente zal plaatsvinden. "Maar ik begrijp het besluit", zo laat zij in een eerste reactie weten.

Koningsdag Amsterdam

Ook de burgemeester van Amsterdam, Van der Laan, is blij met het feit dat Koninginnedag in 2013 in Amsterdam wordt gevierd. Een hele speciale natuurlijk, gezien de feestelijkheden rondom de inhuldiging van koning Willem Alexander en het aftreden van Koningin Beatrix. Ook Koningsdag zal in de toekomst een groot Oranje feest worden in Amsterdam. Amsterdam heeft in het verleden al bewezen grote feesten als koninginnedag aan te kunnen. koningsdag zal daar geen uitzondering op zijn.

Koningsdag kleding

Ben je op zoek naar originele oranje kleding voor Koningsdag? Een oranje overhemd van shirtsofholland biedt uitkomst. deze stijlvolle Oranje overhemden zijn ideaal voor een oranje feest als Koninginnedag of koningsdag. Of natuurlijk voor het Ek of WK voetbal of andere oranje feesten.

oranje kleding koningsdag