Ieder jaar is het traditie dat de koning het volk toespreekt in de jaarlijkse kersttoespraak. Ook dit jaar sprak onze koning Willem Alexander tot ons, geheel in zijn eigen stijl. Met een moderne twist, anders dan dat zijn moeder koningin Beatrix dat deed. Keurig gekleed in oranje stropdas en een stijlvol overhemd (met extra lange mouw), op en top verzorgd zoals een koning dat betaamt. Staand voor de camera en beelden die vanuit verschillende camerastandpunten zijn gemaakt. Een stuk dynamischer dan dat we bij Beatrix gewend waren.

kersttoespraak willem alexander

De kersttoespraak is door bijna 2 miljoen Nederlanders gezien op TV. In de toespraak benadrukt de koning het belang van vrijheid van meningsuiting en tolerantie, maar benadrukte ook gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ook woorden als selfie gebruikte de koning in de speech.

Keurig gekleed

Zoals we van onze koning gewend zijn was hij ook deze keer weer keurig gekleed in mooi pak en stijlvol wit overhemd. Helaas niet zicht baar is of het overhemd een Oranje overhemd van ShirtsofHolland is. De exacte lengte van onze koning, hoe lang is onze koning eigenlijk, hebben we nog niet kunnen achterhalen. De kans is groot dat Willem Alexander overhemden met extra mouwlengte 7 draagt. Tijdens de toespraak is goed te zien dat er veel aandacht is besteed aan zijn uiterlijk, aan hoe hij verschijnt in het openbaar. Zijn manchetten zijn netjes te zien onder zijn pak. Al is dat niet altijd het geval geweest.

Vrijetijdskleding met kerst van onze koning

De kerstdagen brengt de Koninklijke Familie door in Argentinie. Bij de familie van Maxima. traditioneel worden er dan ook officiele familiefoto's van de Koninklijke Familie gemaakt. Allemaal geheel in vrijetijdskleding, casual chique zoals dat officieel heet. Opvallend om te zien dat Willem Alexander geen t-shirt met ronde hals aan heeft onder zijn overhemd, maar zeer waarschijnlijk een extra lang t-shirt met diepe v-hals.

Opvallend is wel dat er bij zijn vrijetijdskleding minder aandacht is besteed aan de lengte van de mouwen van zijn overhemd. Want nu zien we, in tegenstelling tot bij zijn kersttoespraak, geen zichtbare manchetten onder zijn colbert vandaan komen. Ook zien we dat zijn overhemd nu vrij ruim valt. Waarschijnlijk draagt hij een niet of nauwelijks getailleerd overhemd. Toch best jammer, omdat het net even frisser en moderner zou staan als onze koning een iets strakker en dus licht getailleerd overhemd zou dragen.

vrijetijdskleding kerst 2014 willem alexander