De KNHB en de gemeente Den Haag organiseren van 1 mei 2014 tm 15 juni 2014 in samenwerking met sponsor Rabobank het WK Hockey in en rond het Kyocera stadion in Den Haag. Een hockeyevenement van grootste omvang dat zijn weerga niet kent. Met elke dag wedstrijden, een Greenfield Stadion, een grote muziek- en feesttent en elke dag een markt en activiteiten, ook voor kinderen.

Kaartverkoop WK Hockey 2014 gestart

Het kopen van kaarten voor het WK hockey is inmiddels mogelijk. Weliswaar is alleen nog de kaartverkoop van de passepartouts gestart. Met deze passepartouts is het mogelijk om alle hockeywedstrijden van alle landen, inclusief alle hockeyfinales, te bezoeken. De prjs van deze passepartouts voor het WK Hockey gaat van 690,- tot 410,-. Vanaf 24 juni start ook de kaartverkoop voor alle groepswedstrijden en de hockeyfinales. Tijdens de Rabobank hockey World League in Rotterdam van 13 tm 23 juni 2013 is het mogelijk om in de pre-sale losse toegangskaarten voor het WK hockey te kopen.

De locatie van het WK Hockey

Den Haag
Tijdens de Rabobank Hockey World Cup 2014 is Den Haag de hockeyhoofdstad van de wereld. Het Kyocera Stadion, thuisbasis van ADO Den Haag, vormt het hart van alle activiteiten. Op loopafstand komt een tijdelijke tweede speelplek, het GreenFields Stadion. Rondom beide speellocaties vermaak je je in het Hockey Park! Er zijn afwisselend muziekoptredens, culinaire proeverijen en volop evenementen en hockeyactiviteiten voor de kinderen.

Kyocera Stadion
Het moderne Kyocera Stadion, in gebruik genomen in 2007, heeft plaats voor 15.000 toeschouwers. Zij zitten door de unieke indeling overdekt en dicht bij het veld.

GreenFields Stadion
Op loopafstand van het Kyocera Stadion komt een tijdelijk stadion, het GreenFields Stadion. Deze locatie heeft alle faciliteiten zoals kleedkamers met douches en kantoren voor officials en organisatie. Het tijdelijke kunstgrasveld in het GreenFields Stadion is identiek aan het veld in het hoofdstadion. In dit stadion is plaats voor 5.000 mensen, 1.000 tribuneplaatsen zijn overdekt.

Beide stadions laten tijdens het toernooi op een groot videoscherm beelden van de wedstrijden zien.