Het WK Hockey in Den Haag wordt in 2014 van 31 mei tm 15 juni gehouden in en rond het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Dat hockeypark ligt tegen het prins Clausplein aan. Om er voor te zorgen dat ook de binnenstad van Den Haag meeleeft tijdens dit grootse hockey-evenement, zijn er dus plannen voor een Hague Hockey House, of Haags Hockey Huis op zijn Haags...

Hague Hockey House / Haags Hockey House

Heel regio Den Haag zal op zijn kop staan tijdens het WK Hockey. Op het Plein in het centrum komt een Haags Hockey House. Een grote feesttent zoals we die kennen uit het beginstadium van het Holland Heineken House tijdens de olympische Spelen. Een grote feesttent waar op grote beeldschermen alle hockeywedstrijden zullen worden uitgezonden, waar diverse artiesten zullen optreden, waar allerlei activiteiten, ook voor de hockeyjeugd, georganiseerd zullen worden.

haags hockey house wk hockey 2014

WK Beach Hockey Festival strand Scheveningen

Onlangs is het eerste beachhockeytoernooi van Europa georganiseerd op het strand van Scheveningen. De broers Bovelander zijn de drijvende kracht achter dit hockeyevenement op het strand van Scheveningen. Ook tijdens het WK Hockey zal er in Scheveningen een internationaal beach hockey festival georganiseerd worden. De faciliteiten zijn al aanwezig door het The Hague Beach Stadium, een multifunctioneel stadion op het strand van Scheveningen waar beachsoccer en dus ook beachhockey gespeeld kan worden.

wk beach hockey festival

Programma, speelschema, wedstrijdschema wk hockey

Alle wedstrijdagen, het speelschema en programma en speeltijden van alle hockeywedstrijden zijn inmiddels bekend gemaakt door de KNHB. De kaartverkoop van het WK start vanaf 1 juli 2013. In totaal worden er 76 hockeywedstrijden gespeeld, de hockeyfinales zijn op zaterdag 14 en zondag 15 juli. Op woensdagen zijn er geen hockeywedstrijden, in de poulefase zijn er in totaal 6 wedstrijden, 3 bij de dames en 3 wedstrijden bij de heren. Het is nog niet bekend in welke poule de Nederlandse hockeydames en hockeyheren zitten. Wel zijn de eerste acht deelnemers aan het WK Hockey bekend.

speelschema en programma wk hockey 2014