Elk jaar weer trekken er duizenden Nederlandse supporters naar de bekende Oranjecamping. Het begon als een klein project maar is uitgegroeid tot iets groots.Waar de Oranjecamping dit jaar komt te staan hangt natuurlijk af van de steden waar er wordt gevoetbald. Dat is nou precies waar dit artikel over gaat.

Oranje Camping in Frankrijk EK 2016

Frankrijk is een groot land en veel Nederlanders gaan er graag naar toe op vakantie.

Dit maal wordt het EK voetbal in Frankrijk gehouden, ideaal om op vakantie te gaan naar Frankrijk zodat je gelijk het Europees Kampioenschap kan meemaken. Er zijn in november 2009 twaalf speelsteden bekendgemaakt in Frankrijk voor het EK 2016. Het zijn de volgende steden: Saint-Denis, Parijs, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Toulouse, Lens, Saint-Étienne, Bordeaux, Nancy en Straatsburg. Later in 2010 zijn er drie steden van de lijst gehaald. Dit waren Toulouse, Straatsburg en Saint-Étienne. In 2011 zijn de steden Saint-Étienne en Toulouse er toch weer bijgevoegd zodat er een totaal zou overblijven van elf speelsteden. Uiteindelijk bleek er nog één stad af te vallen, namelijk Nancy. Dit kwam omdat de renovatie van het stadion niet door ging. In totaal dus tien speelsteden.

Er zijn maar liefst vijf stadions gevestigd in het noorden van Frankrijk, dus iedereen die mee wilt om één of meerdere wedstrijden te kijken hoeft gelukkig niet ver te reizen. Het gaat om de steden Parijs, Lille, Saint-Denis, Nancy en Lens.

Waar wordt de openingswedstrijd gespeeld?
De openingswedstrijd wordt gespeeld in Saint-Denis, in het Stade de France (“Stadion van Frankrijk”). Het is het grootste stadion van Frankrijk en er passen maar liefst 81.338 toeschouwers in. Ook wordt de finale gespeeld in het nationale stadion van Frankrijk en tussendoor nog vijf andere wedstrijden. De stad ligt in het Noorden van Frankrijk dus is niet al te ver weg en makkelijk te bereiken voor Nederlandse voetbal liefhebbers. Saint Denis is een voorstad van Parijs, dus de mogelijkheid om nog een glimp op te vangen van de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe is er ook.

De overige speelsteden
In Parijs zelf worden vijf wedstrijden gespeeld over het hele EK. Het stadion heet Parc des Princes en er is zitplaats voor 51.000 toeschouwers. Parijs is een erg mooie stad waar veel kunst en cultuur te zien is. Vergeet alleen niet om op tijd te boeken! Het is een erg aantrekkelijke stad dus een hoop mensen zullen er een hotel willen boeken. Hoteleigenaren houden hier ook rekening mee dus hoe later je zal boeken hoe hoger de prijs zal zijn.

Stade Parc des Princes EK 2016 Frankrijk

Het op één na grootste stadion staat in Marseille. Het stadion Stade Vélodrome heeft een capaciteit van 67.000. Marseille is een bijzondere stad met een rijke cultuur. Er staan mooie oude gebouwen en er zijn veel activiteiten in de stad.

Lyon staat op nummer drie qua grootste stadion met een capaciteit van 61.556. Het stadion heet Stade des Lumières. De stad ligt in het oosten van Frankrijk dus misschien wat minder aantrekkelijk om heen te rijden voor de Nederlander. Desondanks is Lyon een mooie stad met een rijke geschiedenis. Er zijn een aantal historische gebouwen te bewonderen zoals de Kathedraal van Lyon en Basiliek van Fourvière.

Lille en Lens liggen in het Noorden van Frankrijk net over de grens bij België. Het stadion van Lille heet Grand Stade Lille Métropole en er kunnen 50.186 toeschouwers in. In Stade Bollaert-Delelis passen 45.000 mensen, dit is het stadion van Lens.

Een andere veel bezochte vakantie bestemming is Nice. Het ligt dicht tegen Italië aan en is goed bereikbaar met de trein. Er zullen maar liefst vier wedstrijden plaats vinden in het stadion van Nice, Allianz Riviera. De andere stadions liggen in de steden Saint-Étienne (capaciteit: 42.000), Toulouse (capaciteit: 40.000) en Bordeaux (capaciteit: 42.566).