Heel soms krijgen wij een vraag binnen over de boordmaat. Want wat blijkt: kleine verschillen tussen de verschillende merken overhemden bestaan. Al is het soms een halve tot een hele centimeter. Feit is wel dat dit net het verschil kan maken.

Boordmaat correct meten

De boordmaat wordt gemeten als de kraag geopend plat ligt, van het midden van het knoopsgat tot aan het midden van de knoopsaanhechting. Dit omdat het nauwkeuriger/makkelijker is dan meten wanneer het rond gesloten is.

Quality control

Als de shirts in de fabriek klaarliggen om te worden ingepakt volgt er een QC (quality control) van een standaard percentage van de zending. Alles wordt dan doorgemeten door de quality controller (dit is een officiële functie), van elke shipment die de deur uitgaat. Er is dus echt iemand die dit elke dag controleert. We nemen kwaliteit uitermate serieus.

Boordmaat meten

Boordmaat 40 is boordmaat 40

Een boordmaat van 40cm is dan ook 40cm. En mocht er dan toch een uitzondering zijn dan vernemen we dat graag. Blijkbaar is er dan een overhemd door de QC gekomen. Een kleine kans.We nemen kwaliteit uitermate serieus.