Dit jaar bezoekt de Koninklijke familie Dordrecht met Koningsdag. Het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 13.15 uur. In de tussentijd staan er diverse activiteiten op het programma. Het belooft zoals altijd ook dit jaar een feestelijke dag te worden. Koningsdag wordt, als je het vergelijkt met Koninginnedag, in een iets moderner jasje gestoken. Dat Koning Willem Alexander en Koningin Maxima (en ook de prinsesjes) van muziek houden, blijkt ook uit het programma in Dordrecht. Tijdens de kroning van Willem Alexander bestegen ze zelfs het poppodium waar op dat moment Dj Armin van Buuren aan het draaien was. Tijdens de Koningsdag in Dordrecht heeft singer/songwriter Nielson hopelijk dit genoegen.

Kan ik met de auto naar Koningsdag in Dordrecht?

Ben je van plan om met de auto naar Dordrecht te komen tijdens Koningsdag? Hou dan in ieder geval rekening met files en afsluitingen. Aangeraden wordt om met het openbaar vervoer (de trein) te gaan naar Dordrecht tijdens Koningsdag. Uiteraard is de binnenstad al enkele dagen voor Koningsdag afgesloten voor auto's. Ook de bewoners van Dordrecht zelf wordt afgeraden om op 25, 26 en 27 april gebruik te maken van de auto. Alle inwoners van Dordrecht ontvangen nog een informatiebrief van de gemeente over het hoe en wat wat betreft het gebruik van de auto en parkeren.

Waar kan ik mijn auto parkeren tijdens Koningsdag in Dordrecht?

Voor die mensen die van buiten komen en met de auto naar Dordrecht gaan, zijn er speciale parkeerterreinen aan de rand van de stad ingericht. In de binnenstad van Dordrecht is tijdens feestdagen betaald parkeren. Op Koningsdag zelf is het echter niet mogelijk om je auto in de binnenstad te parkeren. Er zijn dus speciale parkeerterreinen ingericht op 27 april. Daar vandaan rijden gratis pendelbussen naar de binnenstad. Ook als de Koninklijke Familie Dordrecht heeft verlaten (omstreeks 13.15 uur) rijden deze pendelbussen u gratis terug naar de parkeerterreinen.

Met de trein naar Koningsdag in Dordrecht?

Iedereen die Koningsdag in Dordrecht wil vieren, wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te reizen. Het Centraal station van Dordrecht is op 10 minuten loopafstand van het centrum, waar alle activiteiten worden georganiseerd. Vanwege de te verwachten drukte wordt aangeraden om op tijd de trein te nemen. De looproute vanaf het CS wordt duidelijk aangegeven. Vanaf Rotterdam, Den Haag en Breda rijden regelmatig treinen naar Dordrecht CS. Ook vanuit Eindhoven en Roosendaal is er een directe treinverbinding. Tussen Dordrecht en Gorinchem en Geldermalasen rijdt de Merwede-Linge lijn. Geadviseerd wordt om de NS Reisplanner goed in de gaten te houden voor actuele OV-informatie op 27 april.

treinkoningsdagdordrecht