Breaking: koningin Beatrix treedt op 30 april 2013 officieel af als koningin der Nederlanden. Na 33 jaar koningin te zijn geweest, neemt nu nog prins Willem Alexander, maar straks Koning Willem Alexander haar taken over.

Koningin Beatrix doet afstand van de troon

Wat velen al gedacht hadden, dat 2013 het jaar zou zijn waarin koningin Beatrix af zou treden, is dan vanavond werkelijkheid geworden. Op 30 april 2013 treedt ze af en neemt nu nog prins Willem Alexander haar taken officeel over. Vanaf dan is het dan ook Koning Willem Alexander.

Aftreden koningin Beatrix een historisch feit

In 2013 is het 33 jaar geleden dat koningin beatrix de troon overnam van haar moeder, koningin Juliana. In de 33 jaar van haar regeren heeft koningin Beatrix veel meegemaakt. Het overlijden van prins Claus, de Bijlmerramp, de vuurwerkramp in Enschede en recent de dramatische Koninginnedag in Apeldoorn in 2009. Bij veel mensen heeft koningin Beatrix een plekje in het hart gekregen.

Kroning Willem Alexander in Amsterdam op 30 april

En met het aankondigen van het aftreden van koningin Beatrix is ook de locatie van de inhuldiging of kroning van Willem Alexander bekend geworden: Amsterdam. In de Nieuwe Kerk zal de inhuldiging of kroning plaats vinden, zoals in de Grondwet is beschreven. En dus op 30 april 2013.

aftreden beatrix