Op diverse hockeyclubs in de regio Den Haag is men al druk bezig met de voorbereidingen om een hockeyland van wereldklasse op de hockeyclub onder te brengen. Aan hockeyclubs overigens geen gebrek, Den Haag is van oudsher al echt een hockeybolwerk. Inmiddels is de aanleg van het eerste officiele trainingsveld voor het WK Hockey begonnen. Op hockeyclub HBS Craeyenhout is het WK Hockey trainingsveld binnenkort al klaar.

trainingsveld wk hockey 2014

Donkergroene velden goed voor tv

Tijdens de Olympische Spelen in Londen waren de hockeyvelden blauw, maar daar wordt nu van afgeweken. ‘We hebben gekozen voor donkergroen’, zegt directeur van de Hockeybond Johan Wakkie. ‘Het geeft een goed contrast voor de toeschouwers en voor televisie. Dan zie je de bal heel goed.’

De WK-hockeywedstrijden worden straks dus gespeeld in het Kyocera Stadion, de thuisbasis van ADO Den Haag. Het voetbalveld maakt plaats voor een hockeyveld en er wordt een tijdelijk tweede stadion naast gebouwd. Het tweede stadion, het GreenFields Stadion, komt op het parkeerterrein P3 te liggen. Mogelijk wordt het trainingsveld dat nu geplaatst wordt bij HBS Craeyenhout straks verplaatst naar één van die stadions.

Programma WK Hockey, wedstrijdschema en kaartverkoop

In totaal worden er dus 76 wedstrijden gespeeld met de hockeyfinales op zaterdag 14 juni bij de hockeydames en de hockeyfinale bij de hockeyheren op zondag 15 juni. Het wedstrijdschema en programma van alle dagen vind je in onderstaand wedstrijdschema.

programma en wedstrijdschema wk hockey 2014 den haag

De kaartverkoop voor het WK Hockey start officieel op 1 juli. SeeTickets is het officiele verkooppunt van de KNHB voor toegangskaarten. Meer informatie over de kaartverkoop.