Het WK loopt op zijn eind maar de meest spannende momenten moeten nog komen. Brazilië, Duitsland, Argentinië en Nederland zitten nog in de strijd voor die felbegeerde wereldbeker.

Het WK in Brazilië staat op nummer twee van drukst bezochte WK’ s in de voetbalhistorie. Na zestig wedstrijden kwamen er 3.165.693 mensen naar de stadions, daarmee zaten de stadions voor 98,3% vol. Op nummer één staat het WK in de verenigde staten dankzij de grote capaciteit van de stadions. Dit record zal nog een tijdje lang op hun naam blijven staan.

Duitsland- Brazilië

Vanavond om 22:00 nemen Duistland en Brazilië het tegen elkaar op in het stadion Belo Horizonte. Deze twee landen stonden al eenentwintig keer eerder tegenover elkaar waarvan Brazilië elf keer van Duitsland wist te winnen, vijf keer speelde ze gelijk en Duitsland won vier keer. Nu de ster speler van Brazilië, Neyemar door een gebroken rugwervel is uitgevallen heeft Duitsland het in ieder geval iets makkelijker.

Nederland- Argentinië

Het Belgische feestje liep zaterdag dankzij Argentinië met een overwinning van 1-0 op België op zijn einde. Na negen minuten spelen kwam Argentinië al op voorsprong te staan. Het scheelde niet veel maar Argentinië was helaas nét iets beter.
Nederland won vervolgens dankzij strafschoppen van Costa- Rica. Dankzij de gouden pik en wissels van Louis van Gaal zijn we weer een stapje dichterbij de finale.

Woensdag avond om 22:00 Nederlandse tijd neemt Nederland het op tegen Argentinië. Nederland en Argentinië stonden acht keer eerder tegenover elkaar waarvan Nederland maar één keer verloor.

Argentinië komt nog niet heel erg lekker voor de dag dit toernooi en ze lijken een beetje afhankelijk te zijn van Lionel Messi. Messi viel uit tijdens de wedstrijd tegen België door een blessure, het is nog maar de vraag of Messi op het veld zal staan tegen Oranje. Maar ook zonder Messi zal het een zware wedstrijd worden.

Louis van Gaal heeft al naar Argentinië gekeken en het stemt hem positief. “Argentinië scoorde een mazzelgoal tegen België en verdedigde verder alleen maar, zonder intentie om te scoren.” Aldus van Gaal.

Kuipers naar huis

Dat Nederland door is naar de halve finale is niet voor iedereen een positief gegeven. Het WK avontuur voor Kuipers en zijn assistenten is helaas afgelopen. Kuipers vloot afgelopen tijd de wedstrijden Engeland- Italië, Zwitserland- Frankrijk en Colombia- Uruguay.

Nederland