Na de laatste vier wedstrijden uit de poulefase die gisteren zijn gespeeld zijn de laatste 16 landen die door zijn naar de achtste finale nu eindelijk bekend. Nu zijn we aangekomen in de rustdag, en de achtste finales beginnen morgen, tijd om alles eens even op een rijtje te zetten dus.

schema, finales, achtste finale, kwart finale, WK voetbal, Brazilië 2014

We weten onderhand al dat dit WK vol verassingen zit, dit vooral vanwege de vroege uitschakeling van landen als Spanje, Italië en Engeland. Ook zullen weinig mensen hebben voorspeld dat Costa Rica en België eerste zouden worden in hun poule, en dat de VS en Griekenland ze hier zouden bevechten. We zullen dus een beetje moeten gokken, willen we een voorspelling maken. Natuurlijk gaan wij in deze voorspelling uit van een winnend Nederland.

Mogen wij inderdaad als winnaar uit de achtste finales komen, dan zullen we het hier tegen Griekenland of Costa Rica opnemen. Costa Rica is onverslagen de poulefase doorgekomen, en zal volgens velen ook Griekenland verslaan. Toch zal Costa Rica flink zijn best moeten doen, want ook Griekenland laat zich van zijn beste kant zien dit WK.

Van de vier tegenstanders die wij tegen zouden kunnen komen in de kwartfinales, zijn er twee het meest interessant, België en Argentinië. Al zullen de Rode Duivels een flinke kluif hebben aan de VS, hopen wij natuurlijk zelf de eer te krijgen om onze zuiderburen uit te schakelen. Mochten de Belgen het niet redden tot de halve finale, is de kans het grootst dat wij het in deze fase tegen Argentinië op moeten nemen. In dit geval is het maar de vraag of onze verdediging wel klaar is voor de kunsten van Lionel Messi. Al wordt Argentinië momenteel persoonlijk gedragen door deze voetbalgod, blijft het één van de favorieten voor de wereldtitel.

Een goede outfit

Nu Arjen Robben en Robin van Persie zich hebben ontpopt als twee van de beste aanvallers van dit WK, ziet het ernaar uit dat we het nog ver kunnen schoppen op dit WK. Kijkt u ook uit naar de komende wedstrijden, maar heeft u nog niet de perfecte outfit om Oranje aan te moedigen? Kijk dan even op ShirtsofHolland.com voor ons aanbod aan kwalitatief hoogstaande shirts en overhemden met een oranje thema!