Nedarg

Zaterdag 12 juni strijd Nederland om de derde plek tegen Brazilië. De supporters, het elftal en de coach hebben er niet zo een zin meer in.

"Ik vind dat die troostfinale niet gespeeld moet worden. Het ergste is dat je nu een kans loopt om twee keer achter elkaar te verliezen. Dan heb je zo’n goed toernooi gespeeld en ga je alsnog als loser naar huis. Zo’n troostfinale heeft niets met sport te maken. Maar goed, dat zei ik tien jaar geleden ook. En vijftien jaar geleden. Hier moet je spelers niet mee belasten. Er telt maar één prijs: de wereldbeker." Aldus Louis van Gaal.

Van Gaal en ik denk ook de rest van Nederland heeft geen moment het gevoel gehad dat Nederland van Argentinië zou verliezen. We hadden meer verdiend zegt Sneijder. Sneijder die zelf de penalty miste is er nog ziek van dat we van Argentinië hebben verloren.

''We waren er zo dicht bij. Wij creëerden misschien niet veel kansen, maar zij al helemaal niks. De vorige penaltyreeks wonnen we, nu viel het net de verkeerde kant op.'' Aldus Wesley Sneijder.

Het liefst had van Gaal Tim Krul weer op doel gezet voor de penalty reeks, helaas zat de coach al door al zijn wissels heen. Martins Indi had al geel en deed het niet goed, de Jong zat nog met zijn blessure en van Persie liep op zijn laatste benen.

Brazilië

Brazilië werd de avond voor Oranje vernederd door Duitsland. Het gastland verloor met 7-1 en dus ging de finale ook aan hen voorbij.

Zaterdag 12 juni om 22:00 spelen Nederland en Brazilië in Brasil om de derde en vierde plek van het toernooi. Een wedstrijd die van beide landen niet gespeeld had hoeven worden. Vorig WK in Zuid- Afrika won Nederland met 2-1 van Brazilië. Het zal een zware wedstrijd worden want geen van beide landen wil voor de tweede keer verliezen.

Desondanks

Ondanks alles heeft Nederland het dit toernooi erg goed gedaan. Nederland is trots, waar Nederland eerder dacht dat Nederland niet verder zou komen dan de poule fase hebben ze het toch maar mooi geflikt. Al worden we derde of vierde het blijft een hele prestatie op de wereld kampioen schappen voor ons kikkerlandje.